Şekerbank

Cildi güzelleştiren besinler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cildi güzelleştiren besinler
Yumuşak parlak ve canlı kusursuz bir cilt herkesin hayalidir. Kimi zaman cilt güzelliği için kozmetiklere başvurulsa da elinizin altında bulunan gıdalarla da cildinizi güzelleştirmek mümkün. Güzel bir cilt için gerekli olan her şey elimizde bulunan besinlerde.
Tofidass

Havuç

A vitamini yönünden zengin olan, cilt ve göz sağlığı açısından önemli vitaminler arasında bulunan havuç cilt güzelliği için en çok tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Havuç pek çok kozmetik ürünün içerisinde bulunan “retinol” içerir. Bu sayede doğal retinol işlevi görerek antioksidan etkisi sayesinde cildin görünümünü güzelleştirir.

Domates

“Likopen” içeren domates antioksidan görevi görerek cildi yaşlanma belirtilerine yaşlılık lekelerine ve kırışıklıklara karşı korur. Aynı zamanda cildin güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından daha etkin bir biçimde korunmasını sağlar.

Su

Toksinlerin vücuttan atılabilmesi için çok önemli olan su cildi nemlendirerek cildin esnekliğini korur. Ayrıca kırışmayı önler  ve yaşlanmayı geciktirir. Sağlıklı kişiler için tavsiye edilen su tüketimi kadınlarda 2,5 litre erkeklerde ise 3 litre civarındadır.

Kuruyemiş

İçerdiği E vitamini sayesinde genç ve yumuşak bir cilt sağlar. E vitamini cildi yaşlandıran serbest radikallerle savaşır. Ayrıca cildi güneşin ürettiği zararlı UV ışınlarına karşı korur. Muhteşem bir cilt besini olan fındık ve ceviz  Omega 3 yağ asitlerini salgılar.

Balık

Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan yağlı balıkların cilde çok büyük faydaları bulunur. Omega 3 yağ asidi özellikle alerjik reaksiyonlar nedeniyle tahriş olan cildin kendi kendini iyileştirme sürecini hızlandırır. Aynı zamanda cildi nemli tutarak kurumanın olumsuz etkilerine ve güneş ışınlarına karşı korur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ambargo kararı turunçgillerde üretici fiyatlarını düşürdüÖnceki Haber

Ambargo kararı turunçgillerde üretici fi...

Hamsi azaldı fiyatlar iki katına çıktıSonraki Haber

Hamsi azaldı fiyatlar iki katına çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar