Şekerbank

Çiftlik Yönetimi Eğitimi Samsun’da Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftlik Yönetimi Eğitimi Samsun’da Gerçekleştirildi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) Hedef 2020 Projesi kapsamında verilen Çiftlik Yönetimi Eğitimi, Anemon Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sisteme kayıtlı çiftçiler, Sivil Toplum Kuruluşları, İl/ İlçe Müdürlüklerin teknik personelleri, Üretici Birlikleri, Ziraat Odası temsilcileri ve Ondokuzmayıs Üniversitesi lisans öğrencilerinin de aralarında bulunduğu toplamda 170 katılımcı ile gerçekleştirilen Toplantıda açılış konuşmasını yapan Tarım Bakanlığı ÇMVA Proje Yöneticisi Banu Şener’in ardından söz alan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM:

“Çiftlik Muhasebe Veri Ağı dediğimizde, 1965’ten beri AB Tarım Politikalarının geliştirilmesi için Avrupa Birliği Komisyonuna sunulan en önemli verilerden biri aklımıza gelmelidir. Gerek İlimizde, gerek Ülkemizde ve gerekse Dünyada nasıl bir Tarım Politikası izlenmesi gerektiği bu verilerle ortaya konulmaktadır. Dolayısıyla, üreticilerimizin doğru bilgi vermesi en az elemanlarımızın titiz çalışması kadar önemli ve değerlidir. Kimi üreticilerde, bu bilgilerin vergilendirme amaçlı sorulduğuna dair kulaktan dolma yanlış kanaat oluştuğunu ve bu sebepten eksik bilgi verme eğilimini gözlemlemekteyiz. Ancak tekrar tekrar belirtmeliyiz ki bunlar bizim kurumsal konu ve önceliğimiz değildir. İlimizde, ÇMVA çalışması; 2020 yılı içinde 128 işletmede yapılırken, 2021 yılında 9 İlçemizdeki 130 işletmede yapılmıştır. 2022 ve nasipse devam eden yıllarda da Bakanlığımızın belirlediği sayıda ve inşallah 17 İlçemizin tamamında yapılmasını hedefliyoruz.  Bu vesileyle, öncelikle emeği geçen personelimize ve bugün bu eğitim için aramızda bulunan hocalarımıza teşekkürlerimi sunar, Eğitimin hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cennet Oğuz ve Prof. Dr. Yusuf Çelik tarafından bilgilendirme sunumlarının yapıldığı ve 4 oturumda gerçekleştirilen Toplantıda; Çiftlik Yönetimi ile ilgili temel kavramlar, Çiftliklerin Teknik, Finansal ve Stratejik Yönetimi, Çiftçilerin Avantajları ve Karşılaşılan Sorunlar hakkında bilgilendirilmeler yapıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Destek Ödemeleri Hesaplara AktarılıyorÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Destek Ö...

Üretim Girdilerinde Rekor ArtışSonraki Haber

Üretim Girdilerinde Rekor Artış

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar