Şekerbank

Çiftliğinde organik yumurta üretiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftliğinde organik yumurta üretiyor
Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan üretici İbrahim Yıldırım, atıl durumdaki arazisine, sadece köyde yaşayabilen türde bin tavuk alarak çiftlik kurdu
Tofidass

Doğu Anadolu Bölgesinde uzun yıllar süren çatışmalı ortamın çözüm süreciyle son bulması, Bitlis ve ilçelerinde yatırımların önünü açtı.

Bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla tarım ve hayvancılıkta her gün yeni bir tesis kuruyor. Kurulan tesisler bölgede yıllardır atıl olan arazilerin değerlendirilmesini sağlamanın yanı sıra istihdama da katkı sunuyor.

Hizan ilçesinde yaşayan üretici İbrahim Yıldırım da çözüm sürecinin ardından bölgede organik yumurtaya olan talebi karşılamak için atıl durumdaki arazisine tavuk çiftliği kurdu.

İlçe merkezinde bulunan arazisini çiftliğe dönüştürerek tavuk yetiştiriciliği yapan Yıldırım, ürettiği organik yumurtaları kentte faaliyet gösteren marketlerin yanı sıra ülkenin farklı illerinden gelen özel siparişlerle tüketiciye ulaştırıyor.

Çiftliğine sadece köylerde yaşayabilen türde bin tavuk alan Yıldırım, alacağı desteklerle çiftliğin kapasitesini büyütmek istiyor.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı zamanda ilçede esnaflık yaptığını, yörede organik yumurtaya olan talebi karşılamak için çiftlik kurmaya karar verdiğini söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bölgede vatandaşların organik yumurta talebi oluyordu. Bu nedenle çiftlik kurmaya karar verdim. Organik yumurtalarla ilgili araştırma yaptım. En iyi yumurtayı yapacak sağlıklı tavuk cinsini buldum. İlçemizin coğrafyasına uygun 'normun brow' denilen köy tavuğu cinsini buldum. Kardeşimle böyle bir iş yapmaya karar verdik. Bu tavukları temin edip ilçeye getirdik. 30 dönümlük bir arazim vardı. Bu araziyi çiftliğe dönüştürdüm. Şimdi ilçe dışından da siparişler alıyoruz. Destek alırsam çiftliği büyütmeyi düşünüyorum."

Tavukların veteriner kontrolünde aşılarının yapıldığını ve vitaminlerinin özel olarak verildiğini dile getiren Yıldırım, tavukların ilaçlarını ve yemlerini özel olarak hazırladıklarını bu nedenle tavukların çok sağlıklı olduğunu belirtti.

Tavukların canlı ağırlığının 2,5 kilogram olduğunu ve çift sarılı yumurta yaptığını ifade eden Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Tavukları, diğer tavukların hastalıkları bulaşmasın diye etrafı çevrili bir bahçede beslemekteyiz. Hiç kimseyi kümeslerimize yanaştırmıyorum. Tek amacımız siparişlere cevap vermek. Büyük talep var. İlçe dışından da talepler gelmeye başladı. Bölgede organik yumurta üretimi yapılmıyor. Normalde piyasada satılan yumurtalardan çok daha uygun bir fiyata veriyoruz. Tek amacımız vatandaşlarımıza sağlık koşullarda beslenen tavukların organik yumurtalarını sunabilmek."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Domuzlar koyun sürüsüne daldı, 5 koyunu öldürdüÖnceki Haber

Domuzlar koyun sürüsüne daldı, 5 koyunu...

8. Ulusal Turna Balığı ve Tatlı Su Levreği Tutma YarışmasıSonraki Haber

8. Ulusal Turna Balığı ve Tatlı Su Levre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar