Şekerbank

Çiftçiye Yeni Destekler Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiye Yeni Destekler Geliyor
Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik destekleri devam ediyor. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısında açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, gübre desteği ve fidan desteği ile ilgili çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Tofidass

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde kırsal kalkınma noktasında tarımsal desteklerin devam ettiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Geçtiğimiz yıllarda çiftçilerimize 1.300 ton kimyevi gübre desteği vermiştik. 2024 yılı üretim sezonu için de Şubat ayının ilk günlerinde teslimatı gerçekleştirilecek şekilde kimyevi gübre desteği başvurularını dün itibarı ile başlattık. Yüzde 50 hibe destekli olarak yapılacak kimyevi gübre desteğimizin başvurulara göre 1000-1300 ton arasında olmasını hedefliyoruz” dedi.
Yangında Zeytinlikleri Zarar Gören Saruhanlılı Üreticilere Önemli Destek
Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar ve Sarısığırlı mahallelerinde meydana gelen orman yangını nedeniyle zeytinlikleri yanan üreticilere hasar gören alanlar için gerekli olan tüm fidanların sağlanacağının sözünü verdiklerini hatırlatan Güzgülü, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı hasar tespit çalışmalarına istinaden 34 vatandaşımızın 1600 adet zeytin fidanını 15 Aralık Cuma günü teslim edeceğiz. Meyveciliği geliştirme projemiz kapsamında başvuru yapan çiftçilerimize 95 bin 900 adet Zeytin, 12 bin 510 adet Ceviz, 4 bin 500 adet incir ve 3 bin 500 adet Trabzon Hurması (Cennet Elması) olmak üzere toplam 116 bin 510 adet fidanın yüzde 75 hibe destekli olarak teslim edilmesine başlanacaktır. Fidanların şu anda ilçelerimize sevkiyatları yapılmaktadır” diye konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kendi Kendine Yeten Ankara: ANFA Üretiyor Başkent KazanıyorÖnceki Haber

Kendi Kendine Yeten Ankara: ANFA Üretiyo...

Büyükşehir’den Kıyı Balıkçılarına DestekSonraki Haber

Büyükşehir’den Kıyı Balıkçılarına Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar