Şekerbank

Çiftçiye Elektrik Şoku

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiye Elektrik Şoku

Adana'da mısır ve pamuk ekili tarlasını sulamak için kullandığı elektriğin faturası Temmuz ayında 118 bin lira, Ağustos ayında ise 155 bin lira gelen çiftçi Abdullah Temel isyan etti.
Gübre, mazot, tohum ve zirai ilaç maliyetlerinin fahiş oranda arttığını, üstüne gelen elektrik faturasıyla mağduriyetlerinin katlandığını aktaran Temel, "Çocuklarımı zor okutuyorum, bu tarladan ölüm çıkacak" dedi. Çiftçi Abdullah Temel'in sorunlarını ve taleplerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut ise tarımda acı bir tablonun yaşandığını belirterek çare üretmeyen Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'yi istifaya çağırdı.
TARLADA ÇİFTÇİYLE BULUŞTU
CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, maliyet yükü altında ezilen ancak ürünü para etmeyen çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Adana'nın Sarıçam İlçesi'ne bağlı Kürkçüler Mahallesindeki tarlasında pamuk ve mısır eken çiftçi Abdullah Temel ile buluşan Ayhan Barut, sorunları dinledi, çözüm için neler yapılabileceğini konuştu. Pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'nin her yerinde insanların feryat ettiğini belirten Barut, AKP'nin yanlış politikalarını eleştirdi, sorunlara çözüm bulunmasını istedi.
"BU TARLADA ÖLÜP GİDECEĞİM"
Son 3 yıldır ektiği patates ve soğandan büyük zarar ettiğini, bu sene ise pamuk ve mısır üretimine başladığını aktaran Abdullah Temel, tarımsal sulamada kullandığı su için gelen elektrik faturalarını göstererek adeta isyan etti. Çiftçilerin ve kendisinin yaşadığı zorlukları anlatan Temel, "Ben fabrika mı çalıştırıyorum, Ankara veya İstanbul'u mu yönetiyorum? Ben 7 çocuk babasıyım. Çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. Ben hakkımı istiyorum. Bir gün bu tarlada ölüp gideceğim. Borcumu kim ödeyecek benim? Hakkımı arıyorum" diye konuştu. 15-16 yıldır patates ve soğan ektiğini, son 3 yıldır ürünleri para etmediği için tarlada bıraktıklarını, bu yıl da pamuk ve mısır silajı ektiğini aktaran Abdullah Temel, "Elektrik faturasıyla baş edemiyoruz. Geçen ay 160 bin lira elektrik faturası geldi. İçerim yanıyor, canım yanıyor. Beş kuruş param yok, zarar ediyorum, borcum çok fazla. Borcu ödeyemiyorum. Keşke ekmeseydik. Elektrik şirketine çalışıyoruz sanki. Buna bir çözüm bulunması lazım" dedi.
"TARIM BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİDİR"
Türkiye'de çok ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını, bu durumun AKP iktidarının yanlış politikalarından kaynaklandığını ifade eden Ayhan Barut ise, şunları kaydetti:
"Ülkemizde yangın var, ekonomi batıyor. Ocaklar sönüyor. Çiftçinin, işçinin, memurun ocaklarına adeta incir ağacı dikilmiş durumda. Bunun sorumlusu AKP iktidarı ama onlar kendileri gibi halkın yaşadığını sanıyor ama herkes perişan durumda. Çiftçimiz Abdullah Temel'in tarlasını sulamak için kullandığı suya gelen elektrik faturalarını gösteriyorum. Temmuz ayında kullandığı su için Temmuz ayında 118 bin lira, Ağustos ayında 155 bin lira ödemiş durumda. Eylül ayında ise ödeyeceği fatura 200 bin lira. Daha zirai ilacı, mazotu, gübreyi ve bir çok girdiyi daha konuşmadık bile. Allah'tan korkun, kuldan utanın. Bu kadar maliyetin altından çiftçimiz nasıl kalkacak? Tarımda acı bir tablo var ama iktidar sadece seyrediyor. 'Kepek ekin' diyen bir Tarım Bakanına sahibiz. Tarım Bakanı tarımı yönetemiyor, seyrediyor. Derhal Tarım Bakanı istifa etmelidir. Çünkü çiftçiler büyük sorun yaşıyor. Bakan istifa etmelidir, çiftçiye ve üretime acil destek verilmelidir."

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çeltik Alım Fiyatlarını AçıkladıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çeltik Alım Fiyat...

Hero Baby, Doğa İçin ÇalışıyorSonraki Haber

Hero Baby, Doğa İçin Çalışıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar