Şekerbank

Hero Baby, Doğa İçin Çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hero Baby, Doğa İçin Çalışıyor
Tofidass

135 yıllık köklü mirasa sahip olan İsviçreli bebek gıdası üreticisi Hero Baby, sürdürülebilirliğe odaklandığı küresel ‘’İklim Pozitif 2030’’ vizyonuyla ekolojik dengenin sürdürülebilirliği için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ekolojik dengenin korunmasın en doğru çalışmalarından biri olan doğal tarım prensiplerine yönelik çiftçilere verdikleri eğitimlerin yanı sıra Türkiye’deki arı popülasyonunu artırmak üzere olan çalışmalarını da sürdürüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği, doğanın sürdürülebilirliğine de olumsuz şekilde yansıyor. Hava değişimleri pek çok canlının ve bitki türünün yaşamını tehdit altına alıyor. Sofralara gelen 100 temel gıdanın 71’i arıların sayesinde elde edilirken, iklim değişiklikleri yüzünden arıların doğal yaşamdaki sürdürülebilirliği de her geçen gün azalıyor

Günümüzde yapılan zirai ilaçlamalar nedeniyle de arı popülasyonunda kayıplar yaşanıyor, toprağın verimi oldukça düşüyor. Böylelikle doğal tarım yöntemleri ve buna ilişkin bilincin önemi büyük değer kazanıyor. Toprağın doğal tarım yöntemleriyle daha verimli bir hale gelmesi ve doğanın sürdürülebilirliğinin korunması için damla sulama, doğru gübreleme ve doğru kaynak kullanımı kritik bir rol oynuyor.

Sürdürülebilir bir dünya için çabaladıklarını dile getiren Hero Türkiye Pazarlama Direktörü Şirin Işık, şunları ifade etti: ‘’Doğal tarım bilinci konusunda yaptığımız araştırmada, tüketicilerin yüzde 37’si ‘doğal tarım’ kavramını duyduklarında akıllarına ilk gelen konunun, tarım aşamasında zirai tarım ilaçlarının kullanılmaması olduğunu paylaştı. Bu araştırmada tüketicilerin yüzde 12’si ise ürünün, insan eli değmeden yetiştiğini düşündüğünü paylaştı. Öncelikli olarak bu bilinci daha geniş kitlelere ulaştırmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için benimsediğimiz ‘’İklim Pozitif 2030’’ ilkelerimizin ışığında doğal tarım yöntemlerini, birlikte çalıştığımız çiftçilerimize aktarmakla kalmıyor, arıcıları ve meyve üreticilerini ortak bir platformda buluşturuyoruz. Doğal tarım bilincinin ve uygulamalarının öneminin daha da arttığı bu dönemde doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir bir şekilde gelecek nesillere taşınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Doğanın iyiliğini, bize sunduklarını doğaya geri kazandırma hedefiyle çıktığımız bu yolculukta, ekolojik dengeyi koruma altına alan çalışmalarımıza daha da ağırlık verdik. Bu dengenin en önemli koruyucularından biri olan hem kırsal hem de şehir hayatındaki arıların popülasyonunu artırmaya yönelik projelerle doğanın mucizevi döngüsüne destek vermeye devam edeceğiz. Özellikle zirai ilaçlama yapılmayan toprağın ve doğal yaşamın korunmasını destekleyen doğal tarım yöntemleri hakkında çiftçilerimize eğitimler sağlıyoruz, bunlara ek olarak ‘Arı Evim Geleceğim’ projesiyle ülkemizde arı popülasyonunu bu yıl sonunda da artırarak doğanın iyiliğine hizmet ediyoruz’’ dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiye Elektrik ŞokuÖnceki Haber

Çiftçiye Elektrik Şoku

2020/21 sezonunda kuru kayısı ihracatı yüzde 16 arttıSonraki Haber

2020/21 sezonunda kuru kayısı ihracatı y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar