Şekerbank

Çiftçilerin En Büyük Düşmanı Nematod Mücadelesine Yeni Çözüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilerin En Büyük Düşmanı Nematod Mücadelesine Yeni Çözüm
Çiftçilerin En Büyük Düşmanı Nematod Mücadelesine Yeni Çözüm
Tofidass

Bayer CropScience, Türk tarımına ve çiftçisine sunduğu hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek sebze yetiştiriciliğinin en büyük tehditlerinden biri olan nematod sorununa karşı yeni çözüm paketi Flocter® ve Velum Prime®‘ı tanıttı. Antalya’da gerçekleşen lansmana, Nematod mücadelesinde Bayer ile çalışan bayiler, akademisyenler ile Bayer CropScience’ın üst düzey yöneticileri katıldı.

Toprakta yaşayan ve  bitkilerin kök sistemleri üzerinden beslenen nematodların bitkide meydana getirdiği hasarların ve bu konuda mücadelenin sürdürülebilir tarım için öneminin vurgulandığı lansmanda, akademisyenler ve firma yetkilileri tarafından önemli bilgiler paylaşıldı. Lansmanda, küresel bitkisel üretiminin %12’sine karşılık gelen ve yıllık yaklaşık 100 milyar $ zarara neden olan nematodların kontrolü konusunda çiftçilerin yeterli bilgiye sahip olmadığı vurgulandı, ayrıca pazardaki az sayıda ve yeterli etkiye sahip olmayan ürünün de nematod sorununu çözemediğinin altı çizildi.

Bayer Proje ve Ürün yönetiminden sorumlu Dr. Heiko Rieck lansmanda yaptığı konuşmada; "Bayer olarak güvenilir, güçlü, uzun süre etkili, Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) programlarına uyumlu, rahat ve esnek ürün yönetimi sağlayan, olağanüstü güvenlik profiline sahip olan çözümler sunuyoruz.  Flocter® ve Velum Prime® ile çiftçilerin en büyük sorunu olan nematodlara etkili bir çözüm getiriyoruz.” dedi.

Flocter® ve Velum Prime®‘ın lansmanı temsili bir nikah töreni ile gerçekleştirildi. İki bölge bayisinin de şahitlik ettiği temsili nikah töreni ile bu iki ürün, bir Bayer CropScience çözüm paketi olarak çiftçilerin hizmetine hazır hale geldi.

Bayer: Daha iyi Bir Yaşam İçin Bilim

Bayer, temel olarak sağlık, beslenme ve ileri teknoloji ürünleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer aynı zamanda; inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. Ekonomi, ekoloji ve sosyal sorumluluk, Bayer’in kurumsal amaçları içinde aynı önem derecesindedir. 2014 yılı itibariyle 118.900 çalışanı ve 42,2 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, Ar-Ge harcaması ise 3,6 milyar Avro’ya ulaşıyor. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayvansal Gıda Alırken DikkatÖnceki Haber

Hayvansal Gıda Alırken Dikkat

Kasaptan aldığı biftek evde canlanınca şok geçirdiSonraki Haber

Kasaptan aldığı biftek evde canlanınca ş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar