Şekerbank

Çiftçilere Süt Sağım Makinası ve Eğitim Sertifikalarının Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Süt Sağım Makinası ve Eğitim Sertifikalarının Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin Yüzde 75 hibe desteğiyle ve Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinasyonunda 35 çiftçimize süt sağım makinası ve eğitim sertifikaları törenle teslim edildi.

Çiftçi eğitim merkezimizde düzenlenen törene; Batman Vali Yardımcısı Şenol Öztürk, İl Müdürümüz Mehmet Gün, Batman Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Adnan İnanç, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, İl Müdür Yardımcımız Reşat Çiftçi, Batman Süt Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Direk ve çiftçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mehmet Gün;”Özellikle fizyolojik bakımdan yüksek verimli hayvanlardan süt alınması önem teşkil etmektedir. Süt sağım makinalarını dağıtmadan önce İl Müdürlüğümüz tarafından özellikle bayan çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimize eğitimler verdik. Süt sağım makinalarının kullanım teknikleri ile ilgili gerekli bilgiler verildi. Bugün itibari ile 35 çiftçimize hem süt sağım makinası hem eğitim sertifikaları verildi. Ayrıca 2018 yılından beri uygulanan projelerle 205 çiftçimize süt sağım makinası dağıtımı yaptık.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Batman Vali Yardımcısı Şenol Öztürk ise;” Çok kıymetli tarım ve hayvancılığımızın gelişimini arttıracak gelişmeler bunlar. Bunlardan da burda ki üreticilerimizin faydalanması bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Hem daha az zahmetli hem de  sütün hijyenik bir ortamda üretilip tüketicilere kavuşturulması ve verimlilikte de bir artış sağlanıyor. Hep söylerim tarım ve hayvancılık için en önemli altın kelime verimliliktir. Bu süt sağım makinalarının hayvancılıkta ve süt üretiminde bir değer artışı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle tüm üreticilerimize hayırlı olmasını ve güzel günlerde kullanmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi İşlemi BaşladıÖnceki Haber

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendi...

Arıcılara Topyekün Destek ÇağrısıSonraki Haber

Arıcılara Topyekün Destek Çağrısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar