Şekerbank

Çiftçiler Tarım İl Müdürüne Dert Yandılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiler Tarım İl Müdürüne Dert Yandılar
Yalova İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar Kazımiyeli Çiftçileri Ziyaret Etti
Tofidass

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar her hafta yaptığı köy ziyaretleri kapsamında Kazımiye’li çiftçilerle biraraya geldi

İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleriyle Kazımiyeli çiftçileri ziyaret eden Suat Parıldar’a çiftçiler, seralarında ürettikleri ürünün maliyetinin yüksek, pazar fiyatının ise düşük olduğunu ve gelirlerinin giderlerini karşılamadığını, bu nedenle köylerinde sera üretimi yapan üretici ve sera sayısının her geçen gün azaldığını, aldıkları fidelerin hastalıklı çıktığını ve ürettikleri sebzeleri pazarlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

İl Müdürü Suat Parıldar çiftçileri dinledikten sonra yaptığı değerlendirmede; “Bakanlığımız uygun yerde uygun üretim yapan çiftçiyi destekleyerek hem üretimde verimliliği artırmak hem de arz-talep dengesini sağlamak amacıyla Türkiye’de 941 tane havza belirledi. Bizim destekleme kalemlerimiz belli. Sera ve yüksek tünel yapımına yönelik desteklerimiz var. 12. Etap Kırsal Kalkınma Desteklerimiz yakında açıklanacak. Mevcut seralarınızın modernizasyonu için sizlerden gelecek talep doğrultusunda çalışma başlatabiliriz.

Sizlerden bu işi ben yapabilirim diyenler seracılık işine soyunsun. Fidelerinde hastalık çıkan üreticilerimiz bize başvursun, analiz yaptıralım. İhtiyaç duyduğunuz her türlü tarımsal konuda istediğiniz gün ve saatte sizlere eğitim vermeye hazırız. Hastalıklı fideleriniz için Araştırma Enstitümüzle ortak çalışma yapalım. Pazar sorununuzla ilgili ise muhtarlar olarak belirleyeceğiniz bir gün Belediye Başkanı ile görüşme yapalım” dedi.

Dışarıda devam eden sohbetlerin ardından İl Müdürü ve beraberindekiler tekrar görüşmek üzere çiftçilerle vedalaşarak köyden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çaykur'a 1500 işçi alınacakÖnceki Haber

Çaykur'a 1500 işçi alınacak

Afyon Türkiye’nin yumurtasının yüzde 20’sini üretiyorSonraki Haber

Afyon Türkiye’nin yumurtasının yüzde 20’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar