Şekerbank

CHP’li İnce, Hangi Ülkeye Gidiyorsa Bir Tarım Ürünü İthal Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li İnce, Hangi Ülkeye Gidiyorsa Bir Tarım Ürünü İthal Ediyor
Tofidass

CHP Balıkesir İl Örgütü´nün GALA Yaşam ve Aktivite Merkezi´ndeki 36’ıncı Olağan İl Kongresi´ne CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katıldı. CHP’li İnce, partisinin Balıkesir kongresinde konuştu.

Milletvekili İnce, hükümetin tarım konusunda da yanlış yol izlediğini, zeytin, zeytinyağı ve et konusunda en çok zararı Balıkesir´in gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

“Fransa´ya gitti, et almak zorunda kaldık. Tunus´a gitti, zeytinyağı almak zorunda kaldık. Tunus´taki zeytin ağacı sayısı, Türkiye´dekinin tam yarısı. Türkiye´de iki kat fazla zeytin ağacı olmasına rağmen Tunus´tan zeytinyağı almak zorunda kaldık. Kriz çıktı, gece yarısı 02.00 Tunus´u terk etmek zorunda kaldı. Adamlar, `bizim Rabia işaretimiz yok kardeşim´ dediler, postayı koydular, gece 02.00 Tunus´u terk etmek zorunda kaldı. Amerika ile kavga yaptı, `Ey Amerika´ dedi. Sonra ne oldu? Türk Hava Yolları (THY) 11 milyar dolarlık Boeing almak zorunda kaldı. `Ey Almanya, ey Merkel´ dedi, Sonra gitti yenilenebilir enerji ihalesini Almanlara verdi. `Ey Hollanda´ dedi, Hollanda ile kavga etti, petrol ofisini Hollanda´ya vermek zorunda kaldı. `Ey Rusya´ dedi, nükleer enerji ihalesini Ruslara verdik. S-400 almak zorunda kaldık. Sırbistan´a gidiyorsun et satıyorlar, Fransa´ya gidiyorsun et satıyorlar. Sen etleri bitirdin, kombinaları bitirdin, Et Balık Kurumu´nu bitirdin. Bu konuda, zeytincilik konusunda yaptıkları bu kötülükler, en fazla hangi ile dokunmuştur derseniz, en fazla zararı Balıkesir görmüştür.”

Milletvekili Muharrem İnce, "Ukrayna´dan buğday alan bir Türkiye var. İngiltere´den arpa, Arjantin´den soya, Brezilya´dan mısır, Kanada´dan bezelye alan bir Türkiye var. Dışarıdan mercimek, saman alan ülke durumundayız. İnik Uruguay´dan, saman Yunanistan´dan. Ayran yerli ve milli içki öylemi. Yav inek yabancı, saman yabancı, ayran nasıl yerli oluyor?  Kışlalarda askerlerimize at eti yediriliyor, yurtlarda çocuklarımız zehirleniyor." dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Tezcan’dan Fransa’dan Et İthalatı EleştirisiÖnceki Haber

CHP’li Tezcan’dan Fransa’dan Et İthalatı...

Son 2 Yılda 32 Milyon Dolar, Tarım Ürünleri İthalatına Harcandı!Sonraki Haber

Son 2 Yılda 32 Milyon Dolar, Tarım Ürünl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar