Şekerbank

Ceviz Hastalığı İle Mücadele Tüm Hızıyla Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceviz Hastalığı İle Mücadele Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Tofidass

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde her yıl yoğun olarak görülen Ceviz antraknoz hastalığına karşı Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce bu yıl ilaçlama projesi kapsamında ilçe genelinde ilaçlama programı düzenlenmektedir. İlçenin Cevizli Mahallesinde ceviz bahçesinde uygulanan ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Adilcevaz Kaymakamı Arif KARAMAN,  Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih ASAK ve Belediye Başkanı Necati GÜRSOY yapılan çalışmaları yerinde kontrol ettiler.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih ASAK, İlçe genelinde ceviz ağaçlarında görülen antraknoz hastalığı ile mücadele çalışmaları başlattıklarını ifade ederek, "Adilcevaz İlçemiz ceviz yetiştiriciliği konusunda çok önemli bir yere sahiptir. İlçemizde son dönemlerde meydana gelen ceviz antraknozu hastalığı ceviz ağaçlarının yaprakçık, meyve, genç sürgün ve saplarında görülmekte, hastalıkla birlikte ağaçlarda erken yaprak dökümü başlıyor ve meyvelerde kalite düşmekte, çürümeler gözlenmektedir dolayısı ile albenisi düştüğünden, pazarlamada üreticilerimiz sıkıntılar yaşamaktadır. Hâlihazırdaki hasatlıklı alanlarımızdan sağlıklı meyve alabilmek için mutlaka ilaçlama yapmalıyız. Bu yıl ve sonraki yıllarda yapacağımız ilaçlama çalışmaları ile önümüzdeki yıllarda antraknozdan kaynaklanan ürün kaybının önüne geçmeyi hedeflemekteyiz. Bizler bu çalışmaları yaparken üreticilerimizden de hastalıkla ilgili duyarlı olmaları, gerek kültürel ve gerek kimyasal mücadele için İl/İlçe Müdürlüklerimiz ile iletişim halinde olmaları gerekmektedir "şeklinde konuştu.

ASAK; "Ayrıca 2018 yılında uygulamayı düşündüğümüz ceviz ağaçlarından verim alamayan çiftçilerin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları ile yapılacak tespitler sonucu söz konusu ağaçlara aşılama yolu ile ağaçların verimli hale gelmeleri sağlanacak gerek üreticimiz ve gerek ülkemiz adına üretimi artıracak faaliyetlere girişilmiş olunacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kumkısık’ta Yeni Arpa Çeşitleri Tarla Günü DüzenlendiÖnceki Haber

Kumkısık’ta Yeni Arpa Çeşitleri Tarla Gü...

Damızlık Düve Yetiştiriciliği Desteklemeleri Başvuruları BaşladıSonraki Haber

Damızlık Düve Yetiştiriciliği Destekleme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar