Şekerbank

Çetinkaya, 'Bulanık Domates Festivali Yapılacak'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çetinkaya, 'Bulanık Domates Festivali Yapılacak'
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Bulanık “Köyümüz” Mahallemizde bu yıl birinci Bulanık Domates Festivalini yapacağız” dedi.
Tofidass

Bertiz Üzüm Festivali, Kiraz Festivali, Dondurma Festivali derken, Ünlü Bulanık Domateslerinin tanıtmak için festival hazırlıkları başladı.

Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, gazeteci Bekir Doğan, Mehmet Fiskeci, Neşe Yıldızhan, Adem Gemci, Halil Hınaz ile sabah kahvesini birlikte içerek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Mehmet Çetinkaya, gazetecilerin sorularını cevaplandırarak:  Bulanık Domatesi’nin festivalinin yapılacağı müjdesi, Bulanıklı domates üreticilerini sevindirdi.

Bulanık Domatesi festivali

Sonunda Bulanık Domatesi’nin hak ettiği ilgiyi ve desteği gördüğünü söyleyen Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, geçen yıl kuraklık ve hastalıklar nedeniyle tam anlamıyla verim alamadıklarından bu festivalin gerçekleşmediğini, ancak bu yılda yağışların ve iklimin beklenenin üzerinde mükemmel olduğundan söz ederek, muhtemelen Eylül ayı sonlarına doğru bu festivalin gerçekleşeceğini söyledi.

Buğday hasatından sonra mısır tarlasına gittiğimiz Ziraat Odası Başkanı Çetinkaya, pamuktan sonra mısır ekimine geçiş olduğunu belirterek, “Pamuk fiyatlarının düşük olması, toplayacak işçi bulunamaması sebebiyle pamuk ekimini terk ediyor. Pamuğun girdilerinin çok (mazot, ilaç, gübre vs.) ve fiyatlarının düşük olması sebebiyle pamuklar tarlalarla kalıyordu. Ziraatçılar, alternatif olarak mısır ve soya ekimini seçti. Bu yıl şehrimizde 22 milyon ton mısır rekoltesi bekleniyor. Buğdayı aratamayacak mısır hasatımız olacak. Bu çiftçinin pamuğa küsmesi anlamına geliyor. Mısırın ve soyanın ekimi ve hasatı zahmetsiz. Soya daha zahmetsiz, suyu da az istiyorken, desteği de çiftçiyi memnun ediyor. Kahramanmaraş’ta artık mısır pamuğun yerini aldı diyebiliriz.” dedi.

SUYUMUZ VAR, AMA SUDA SIKINTIMIZ VAR!

Çetinkaya’ya bu yaklaşımını ilginç bulduğumuzu söylediğimizde, “Bu yıl beklenen yağışlar gelince, su ihtiyacımız yok aslında. Doğru suyumuz var, ancak sulama birliği gerçek manada hizmet veremiyor. Her yere de yetişemiyor. Selimiye ve Araplı bölgelerine yeterli su gelmediği için, kuyu sularını tarlalara veriyoruz. Deliçay geçişlerinin ve bağlantılarının yapılmaması da buna etken.  Oysa barajlarımızda su dolu bu bölgede on bin dönüme yakın arazi var, sulama birliği suyundan yararlanamıyoruz” diye konuştu, domates festivali ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Bu yöremizin domatesini tanıtacak ve öne çıkartacak düşüncemiz geçen yıl vardı, dediğim nedenlerden ötürü kaldı, önümüzdeki günlerde, domatesin verime geçtiği haftada bu festivali yapacağız. Bunun için o bölgedeki yetiştiriciler ve muhtarlarla da görüşüyoruz. Organizasyonun altyapısını oluşturup, Bulanık’ta bir festival yapmak en büyük arzumuz” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa'da tavuk döner yiyen 36 kişiyi zehirlendiÖnceki Haber

Bursa'da tavuk döner yiyen 36 kişiyi zeh...

Böbrek taşını döken çay tarifiSonraki Haber

Böbrek taşını döken çay tarifi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar