Şekerbank

Büyükşehirden 3 Günde 250 Damızlık Koç Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehirden 3 Günde 250 Damızlık Koç Desteği
Tofidass

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Küçükbaş Hayvanlarda Sürü İyileştirme Projesi” kapsamında %75 hibeli olarak 17 İlçemizdeki 250 adet küçükbaş damızlık koçun teslimleri bitti. 3. Ve son etapta 80 adet damızlık koçun Sarıgöl’deki Hayvan pazarında dağıtımı gerçekleşti. Üreticiler Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’e kırsala olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sarıgöl Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen törende; Ahmetli, Alaşehir, Sarıgöl, Salihli, Turgutlu İlçelerindeki yetiştiricilere toplamda 80 adet damızlık koçun teslimi yapıldı.

Sarıgöl’de başlayan dağıtım törenine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Tarım müdürü Metin Öztürk, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Sarıgöl Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Akif Kılıçaslan, Ahmetli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Nilhan Kılıç ve pek çok üretici Katılım sağladı.

Karacabey TİGEM işletmesinden temin edilen koç adayları, damızlık hayvanlar projesi ekibi tarafından titizlikle seçilerek teminleri sağlandı. Küçükbaş Hayvanlarda Sürü İyileştirme Projesi’ kapsamında temin edilen koç adayları ile yetiştiricilerin sürülerinde kan tazeleme ve sürü ıslahı sağlanacağından, sürü kalitesinin ve verimliliğinin artışı beklenilmektedir.

Projenin 1. Etabı Akhisar ilçesinde 75, 2. Etabında Kulada 95, 3. Etabında ise Sarıgöl’de 80 adet damızlık koç desteği yapılmıştır. Manisa Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında başlayan proje ile toplamda 1.110 baş damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi. Üreticiler Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’e kırsala olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarsus’ta Yağlık Ayçiçeği Üretimine Destek Projesi Hayata GeçirildiÖnceki Haber

Tarsus’ta Yağlık Ayçiçeği Üretimine Dest...

Bakan Yumaklı: "Türkiye Dünyada İlk 10 Tohumcu Ülkeden Bir Tanesidir"Sonraki Haber

Bakan Yumaklı: "Türkiye Dünyada İlk 10 T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar