Şekerbank

Büyükşehir zeytin üreticilerine 72 bin kasa dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir zeytin üreticilerine 72 bin kasa dağıttı
Tofidass

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin üretiminde ürün kalitesinin korunması amacıyla başlatılan 72 Bin Zeytin Kasası Desteği projesi kapsamında Şehzadeler ve Yunusemreli 420 üreticiye 4 bin 200 adet zeytin kasası dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde kırsal kalkınmaya 70 milyon liralık bütçe ayrıldığını belirten Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Alın terine büyük önem verdiğimiz çiftçilerimizin her zaman destekçisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında çalışmalarını il genelinde sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerinin ürünlerinin kalitesinin korunması amacıyla başlattığı 72 Bin Zeytin Kasası Desteği projesi kapsamında Şehzadelerli ve Yunusemreli üreticilere zeytin kasaları dağıtıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiyesi'nde düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Akyel, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Büyükşehir Belediyesi görevli Daire Başkanları, Mahalle Muhtarları ile üreticiler katıldı.

Bizlerin Yanında Olmalarından Memnuniyet Duyuyoruz

Programda konuşma yapan Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, "Büyükşehir Belediyemizin zeytin kasası dağıtımında bir aradayız. Büyükşehir Belediyemize şahsım, odam ve tüm çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bizlerin her zaman yanında olmalarından çiftçi olarak memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Başkan Ergün'e Teşekkür Etti

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise, "Tarımdan sorumlu bürokrat olarak bu projelerden en büyük memnuniyeti duyanlardan bir tanesi benim. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm çiftçilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Birçok projede Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği içerisindeyiz. Tüm belediyelerimizin çiftçilere yönelik yaptıkları projeler çok farklı bir anlam ifade ediyor" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'yle proje paydaşlıklarının devam edeceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Çok iyi bir proje paydaşlığı ile çalışıyoruz. Bugün de burada zeytin kasası dağıtacağız. Zeytinle ilgili projeler de çok kıymetli. Zeytin kasası, zeytinin çuvallarda taşınmasını depolanmasını engelliyor. Dolayısıyla zeytincilik için çok önemli bir katkı sağlıyor. Biz her zaman çiftçilerimize zeytinlerinizi kasalarla nakledin diyorduk. İşte bu kasalar bize bunları sağlayacak. Zeytin kasası projesi de zeytincilik anlamında üreticilerimize büyük katkı sağlayacak. Geçmiş günlerde Büyükşehir Belediyemizin bürokratlarıyla da görüşmelerimiz olmuştu. Geçtiğimiz aylarda Gördes ve Akhisar'da ormanlarla beraber zeytinlik alanlarımız da yanmıştı. Bununla ilgili tespitlerimiz yapıldı. Orada yanan alanlar da yüzde 100 hibeli olarak inşallah Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle alınacak fidanları dağıtmış olacağız. Bu anlamda da şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemize tarımla ilgili ayırdıkları bütçeler için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kırsal Kalkınmaya 70 Milyonluk Bütçe Ayırdık

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü de törende konuşma yaptı. Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde tarımsal ve kırsal kalkınmaya büyük önem veriyoruz. Büyükşehir olmamızla birlikte ilk günden itibaren küçük ya da büyük iş diye ayırmadan her zaman çiftçimizin yanında ve destekçisi olduk, olmaya da devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Köylü milletin efendisidir sözünün ışığı ve Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik anlayışıyla sadece bu yıl kırsal kalkınmaya 70 milyon lira gibi önemli bir bütçe ayırdık. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün de değerli katkılarıyla ortaya koyduğumuz örnek çalışmalarla çiftçimizin yüzünü güldürüyoruz. Bu kapsamda bu yıl, üretimin devamı ve sürdürülebilirliği için 3 milyon 120 bin liralık katkıyla 4.213 üreticimize 291 ton gübre desteği verdik.Bunun yanı sıra çilek üreticilerimize agril örtü desteği ve doğa olayları nedeniyle seraları zarar gören üreticilerimize sera naylonu desteği sağladık.10 bin üreticimize 100 bin adet üzüm sepeti dağıtımı gerçekleştirdik. Üzüm bağlarını salkım güvesinden korumak için de Ahmetli ilçemizdeki bağlara İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz işbirliği ile feromon tel tuzak asımı yaptık" dedi.

Çalışmalarımız Üreticilere Katkı ve Destek Olsun Diye

Zeytin üreticilerine 6 milyon 400 bin lira yatırımla 72 bin adet zeytin kasası dağıtımının ilçelerde tamamlandığını belirten Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Bugün de Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizdeki toplam 420 üreticimize teslim edeceğimiz 4 bin 200 kasa ile bu programımızı noktalamış olacağız. Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projemizle, üreticilerimize zeytin, ceviz, badem, ayva, Trabzon hurması, incir, kayısı ve menengiç olmak üzere tam 350 bin adet fidan dağıttık. Bu yıl da 150 bin adet fidan dağıtımını programımıza aldık. Tarım İl Müdürlüğümüz işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projemiz kapsamında 340 adet damızlık koç ve 20 adet damızlık kıl keçisini üreticilerimize teslim ettik. Bu yıl da, 500 adet damızlık koçu üreticilerimize dağıtmayı hedefliyoruz. Sulama desteği çalışmalarımız kapsamında 13 adet tarımsal sulama göleti, 26 adet damla sulama tesisi, 12 adet tarımsal sulama amaçlı havuz ve 28 adet taral doldurma tesisi inşa ettik. Bununla birlikte 21 milyon lira gibi bir bedelle kurak arazilerimizi sulu tarıma açmak düşüncesiyle önemli adımlar attık. Bu kapsamda Soma, Kırkağaç, Ahmetli, Şehzadeler ve Gördes ilçelerimizde bin 600 dönüm araziyi suyla buluşturduk. Ayrıca 30 adet taral doldurma tesisi yapıyoruz. Bir sonraki adımımızda sulama kooperatiflerimize 48 bin metre boru desteği sağlayacağız. Alaşehir, Akhisar, Demirci, Kırkağaç ve Kula ilçelerimizdeki mahallelerimizde de betonarme su deposu ve tarımsal sulama havuzu yapacağız. Tüm bu çalışmalarımız üreticilerimize katkı ve destek olsun diyedir" dedi.

Kırsal Desteklemeleri Anlattı

Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere sağladığı diğer desteklemelerden bahseden Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Büyükşehir olmamızdan bugüne kadar tam 417 adet hayvan içme suyu göletini temizledik ve 170 adet yeni hayvan içme suyu göleti yaptık. Bu yıl da 30 adet yeni gölet yapımı ve 170 adet göletin temizliği noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zararlılarla biyoteknik mücadele ve üreticilerimize ekipman desteği çalışmalarımız kapsamında sirke sineğine karşı 100 bin şişe elma sirkesi dağıttık. Üreticilerimizin belirli zamanlarda ihtiyaç duyduğu ve kişisel olarak satın alındığında maddi yük oluşturacak makine ve ekipmanları da envanterimize dahil ediyoruz. Bu bağlamda Selendi ilçemize 5 tonluk çiftlik gübresi dağıtma makinesi, Demirci ilçemize seyyar tohum eleme makinesi, Ahmetli ilçemize ultrasonik sensörlü 2 tonluk ilaçlama makinesi ve Kula ilçemize seyyar Koyun Yıkama Makinesini teslim ettik. Bunlara ek olarak Akhisar ilçemize gübre dağıtma makinesi ile Köprübaşı, Gördes ve Demirci ilçelerimizde ortak kullanılmak üzere koyun yıkama makinesi alımı yaptık. Burada saymakla bitmeyecek çok sayıda çalışmanın içinde bulunmaktan, alın terine büyük önem verdiğimiz çiftçilerimizin her zaman destekçisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından zeytin kasaları, üreticilere teslim edildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gastroantep Festivaline Kahramanmaraş dondurması damga vurduÖnceki Haber

Gastroantep Festivaline Kahramanmaraş do...

İBB’den çiftçiye 25 milyon liralık buğday tohumu, 4 milyon tl’lik mazot desteğiSonraki Haber

İBB’den çiftçiye 25 milyon liralık buğda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar