Şekerbank

Büyükşehir 125 Bin Dekara Nohut Tohumu Desteğini Tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir 125 Bin Dekara Nohut Tohumu Desteğini Tamamladı
Tofidass

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarımında verim ve kaliteyi artırmak, yerli üreticiye ekonomik yönden katkı sağlamak amacıyla kırsal kalkınma desteklerini artırarak sürdürüyor.

TOHUMLAR 125 BİN DEKARLIK TARIM ARAZİSİYLE BULUŞACAK

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarımında verim ve kaliteyi artırmak, yerli üreticiye ekonomik yönden katkı sağlamak amacıyla kırsal kalkınma desteklerini artırarak sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 25 ilçede 125 bin dekarlık alana ekim yapılmak üzere yaklaşık 9 bin 100 çiftçiye 2 milyon 500 bin kilogram “nohut tohumu” dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Çiftçilerimizin yüzündeki mutluluk, tarlalarındaki bereket her şeye bedel” dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılması ve üretimin artırılması amacıyla yerli üreticilere destek olmayı sürdürüyor.

    Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, yerli üreticilere yönelik başlattığı nohut tohumu dağıtımını tamamladı. Son olarak Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde çiftçilik yapan üreticiler nohut tohumlarını teslim alırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda çiftçilere şu sözlerle seslendi:

“25 ilçemizde yaklaşık 9 bin 100 yerli üreticimize 2 milyon 500 bin kilogram nohut tohumu dağıtımımızı tamamladık. Çiftçilerimizin yüzündeki mutluluk, tarlalarındaki bereket her şeye bedel.”

İLÇE İLÇE KALKINMA: 125 BİN DEKARLIK ARAZİYE NOHUT EKİLECEK

     ABB, yaklaşık 9 bin 100 çiftçiye yüzde 90’ı hibe yüzde 10’u ise çiftçi katkı paylı nohut tohumu desteği ile Başkent’in hem verimli topraklarını canlandırmayı hem de üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

     Bu destekle 2 milyon 500 bin kilogram nohut tohumunu kent genelinde 125 bin dekarlık tarım arazisiyle buluşturacak olan Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin ekonomisi kadar kent ekonomisini de kalkındırmayı hedefliyor.

“TRAKTÖRLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

     Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından dağıtılan nohut tohumlarını teslim alan Haymanalı çiftçiler, Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Melik Koç: “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bu yardımı büyük bir takdirle karşılıyorum. Şu anda nohut tohumlarımızı teslim aldık. Geçen sene kuraklık oldu, eğer çiftçilerimiz bu desteği almasaydı vatandaşlarımız çok zor durumda kalacaktı.”

-Özcan Kara: “Haymana Dereköy Mahallesi’nde bu yapılan yardımlardan dolayı artık kendim ekiyorum, biçiyorum. Bayağı çiftçi oldum. Traktörüm evimin kapısının önünde yatıyordu ama şimdi çalışmaya başladı, gece gündüz tarlalarımı ekiyorum.”

Niyazi Özak: “Başkanımıza çok teşekkür ederiz, büyük bir katkı sağladı. Bizlere mazot verdi ve büyük bir yükten kurtardı. Yapılan zamlardan dolayı bu yardımı bu sene ben de almak zorunda kaldım.”

-Deniz Kurter: “Haymana’da kadın çiftçi olarak kendim ekip biçiyorum. Normalde daha pahalıya gelecekti ama hibe ile daha ucuza mal etmiş olacağız.”

-Ahmet Buyur:“Büyükşehir Belediyemiz bize her konuda destek veriyor. Ben ve ağabeyim bu destekten yararlandık, çok teşekkür ederim.”

-Satılmış Kapıcı:“Çiftçilerimize buğday, nohut, yakacak ve erzak verildi. Bizi her konuda destekliyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere 20.000 Adet Kabak Fidesi DağıtıldıÖnceki Haber

Çiftçilere 20.000 Adet Kabak Fidesi Dağı...

Ceviz bahçeleri yüzde 5 büyüdüSonraki Haber

Ceviz bahçeleri yüzde 5 büyüdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar