Şekerbank

Buğdaya karşı charter misillemesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buğdaya karşı charter misillemesi
Rusya’dan Türkiye’ye düzenlenen charter seferlerin geçici olarak askıya alınabileceği söylentisi turizm sektörünü tedirgin etti.
Tofidass

Rusya’daki tur operatörleri daha şimdiden satılan 400 bin civarındaki tur paketinin akıbetini düşünmeye başladı. Rus basını ise Kremlin yönetiminin gerçekten böyle bir yasak getirmesi durumunda milyonlarca Rus vatandaşının bu yaz da normal tatilden mahrum kalacağını yazmaya başladı. Rus Kommersant gazetesi, işin altında ticari restleşme olabileceği vurgusunu yaptı. Rusya’nın ikili ilişkiler normalleşmesinden sonra Türk domatesine yasağı kaldırmamasını hatırlatan gazete, “Ardından Türkiye geçtiğimiz ay Rus buğdayına gümrük vergisi koydu. Türkiye’deki 16 Nisan anayasa değişikliği referandumundan sonra ise Türkiye’den bir heyet domates ve buğday krizini masaya yatırmak için Moskova’ya gelecek. Rusya yönetimi bu kritik görüşmeye hazırlık olarak Türkiye’yi en hassas yerinden vurabileceğini göstermek için charter uçak meselesini ortaya atmış olabilir” yorumunu yaptı.

KARA KEDİ Mİ GİRDİ?

Bir başka Rus gazetesi “Moskovskiy Komsomolets” ise charter uçaklara olası yasak açıklamasını Suriye krizine bağladı. Rusya havacılık kurumunun havayolu şirketlerine ilettiği uyarı notunda “16 Nisan referandumu Türkiye’de siyasi gerilim ve güvenliği olumsuz etkileyebilir” dendiğini hatırlatan gazete “Bu ifade işin kılıfı olabilir. Arkasında ise son günlerde özellikle ABD Başkanı Trump’ın Suriye’yi füzelerle vurması ardından Ankara ile Moskova arasında tekrar kara kedi geçmiş olması” ifadesine yer verildi. Kommersant gazetesinde de benzer Suriye vurgusu yer aldı. İkinci analiz haberde Türkiye’nin yeniden saf değiştirme sinyalleri verdiği için Rusya’nın misillime adımı atmaya hazırlandığı ve bu sinyali Ankara’ya net bir şekilde iletmek istediğinin altı çizildi. Böylece Putin’in Erdoğan’ın Trump ve geride kalan batılı devletlerin yanına dönmesini önlemek istediği vurgusu yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık fiyatı 9 liraya gerilediÖnceki Haber

Fındık fiyatı 9 liraya geriledi

Domates buluşmasıSonraki Haber

Domates buluşması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar