Şekerbank

Buğday Çeşit Demonstrasyonu Tarla Günü Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buğday Çeşit Demonstrasyonu Tarla Günü Düzenlendi
0
Tofidass

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ezine İlçe Müdürlüğümüzce birlikte yürütülen "Buğday Çeşit Demonstrasyonu" kapsamında Ezine İlçesi Mahmudiye Köyünde 25 Haziran 2015 tarihinde Tarla Günü düzenlendi.

Tarla Günü etkinliği Kaymakam Adayı Cihat KOÇ, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, İl Müdür Yardımcısı Mehmet SEZER, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak EGESEL, Ezine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan EREN, Ezine Ziraat Odası Başkanı Anıl KAHRIMAN, Ezine ve Mahmudiye Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri, köy muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum personeli ve üreticilerin katılımı ile gerçekleşti.

Mahmudiye köyü Tarım Merkezinde görevli Ziraat Mühendisi Serhat KAYA buğday çeşit demonstrasyonu hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra tarla sahibi Yahya KESKİN konuşma yaparak emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ'ın konuşması ile devam eden tören sonunda katılımcılara buğday çeşitleri tanıtıldı ve ürünlerin hasat edilmesi ile tören sona erdi.

Mahmudiye Köyünde, Yahya KESKİN'e ait tarım parsellerine demonstrasyon amaçlı ekilmiş olan; Andino, BBUD22, BBUD19, Tigem Kaşifbey, Yerli Kaşifbey, Sagittario (Sekreterya), Adana 99, Ceyhan 99, Osmaniyem, Kara Topak buğday çeşitleri hasat edilerek dekar başına verimleri hesaplanmış olup verimleri aşağıdaki gibidir.

 

 Andino: 460 kg/da

 BBUD22: 500 kg/da

 BBUD19: 480 kg/da

 Tigem Kaşifbey: 440 kg/da

 Yerli Kaşifbey: 465 kg/da

 Sagittario(Sekreterya): 460 kg/da

 Adana 99: 400 kg/da

 Ceyhan 99: 400 kg/da

 Osmaniyem: 360 kg/da

 Kara Topak: 320 kg/da

Demonstrasyonda bulunan buğday çeşitlerinden dekar başına en yüksek verimin 500 kg/da ile BBUD22 çeşidinden, en düşük verimin ise dekar başına 320 kg/da ile Kara Topak çeşidinden elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antepfıstığında Verim ve Kaliteyi Artırmak İçin EğitimleriÖnceki Haber

Antepfıstığında Verim ve Kaliteyi Artırm...

Yozgat'ta Haziran Ayında Düşen Dolu 25 Bin Dekar Alana Zarar VerdiSonraki Haber

Yozgat'ta Haziran Ayında Düşen Dolu 25 B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar