Şekerbank

Bitki Koruma Ürünlerinde Karekodlu Satış Dönemi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitki Koruma Ürünlerinde Karekodlu Satış Dönemi Başladı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan karekod sistemini içeren bitki koruma ürünleri takip programı, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başladı.

Tarımsal üretimde sorun olan hastalık, zararlı ve yabancı otların olumsuz etkilerinden ekonomik olarak korunabilmek için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de entegre zararlı yönetimi ilkeleri çerçevesinde pestisit kullanımı vazgeçilmez unsurlardandır.

Gittikçe artan orandaki pestisit tüketimi pek çok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bitki koruma problemleriyle savaşımda pestisitler her ne kadar hızlı ve yüksek oranda etkili olmaları nedeniyle yaygın ve yoğun bir şekilde kullanılmalarını anlaşılır kılsa da, zararlı organizmalarda görülen dayanıklılık, insan ve çevre sağlığı üzerindeki olumsuz etkiler pestisit uygulamalarının amacına uygun ve riskleri minimize edecek şekilde gerçekleştirilmesi zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir

 Bitki koruma ürünleri ile ilgili yaşanan problemler, halihazırda kullanılması zorunlu olan mevcut barkod programlarının etkin olarak kullanılmaması ve ihtiyacı karşılamaması, bitki koruma ürünleri ile ilgili izlenebilirliğin bir sorun haline gelmesi gibi nedenler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Bitki Koruma Ürünleri Takip Programı” hazırlanmıştır.

Pestisitlerin üretici firmalar ve ithalatçı firmlardan başlamak üzere toptancı-bayi ve üreticiye kadar olan süreçte takibinin sağlanması amacıyla hazırlanmış  olan “Bitki Koruma Ürünleri Takip Programı” aynı zamanda petisitlerin kontrollü kullanımı ve yanlış kullanımlara müdahaleyi takip edebilmek için büyük önem arz etmektedir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler sonucunda karekod sitemini içeren söz konusu Bitki Koruma Ürünleri Takip Programı aşağıda yer alan takvime göre uygulamaya konulacaktır.


Bitki Koruma Ürünleri Takip Programı Uygulama Planı

Karekod sistemini içeren BKÜ takip programının uygulamaya başlaması ​01 Ocak 2018
​1​Sıvı formülasyon Herbisitler ​01 Ocak 2018
​2​ Sıvı formülasyon Fungusit ​01 Mart 2018
​3​Sıvı formülasyon İnsektisit ​01 Mayıs 2018
​4​Sıvı formülasyon Diğer  ​01 Temmuz 2018
​5​Katı formülasyon Herbisit  ​01 Eylül 2018
​6​Katı formülasyon Fungusit ​01 Kasım 2018
​7​Katı formülasyon İnsektisit  ​01 Ocak 2019
​8​Diğer Bitki koruma ürünleri ​01 Mart 2019
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mardin'de "yaşayan toprak, yerel tohum" için...Önceki Haber

Mardin'de "yaşayan toprak, yerel tohum"...

Ardahan'da 1 İlçe Ve 3 Köyde Kuduz KarantinasıSonraki Haber

Ardahan'da 1 İlçe Ve 3 Köyde Kuduz Karan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar