Şekerbank

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitim Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitim Toplantısı Yapıldı

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda “Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmeliği” doğrultusunda bitkisel üretim yapanlar çiftçilere “Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi” verilmesi için çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.
Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; Gıda güvenilirliği konusunda dikkat çekerek insanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ederler. Bu nedenle zirai mücadele çok önemlidir. Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır. Özellikle son yıllarda mücadeleler de kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda bakanlığımızda pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki koruma ürünlerinin reçete ile satılması, bitkisel üretimde kullanılan kimyasalların önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri yönetmeliği ile hasat öncesi pestisit denetimi bunlardan bazılarıdır. İnsan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arz eden güvenilir gıdanın temini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiştir.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, 3 Aralık 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Şubat 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmeliğin" getirdiği yenilikler kapsamında, Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcıları için belge alma zorunluluğunun getirildiğini belirtmiş olup, toplantıya katılan çiftçilere konu uzmanı Ziraat Müh. Alaaddin Türkoğlu tarafından bir eğitim sunumu yapılmıştır.
Eğitim toplantısına katılanlara “Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Belgesi” verilecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mazot, Gübre ve Toprak Analizine 39 Milyon DestekÖnceki Haber

Mazot, Gübre ve Toprak Analizine 39 Mily...

ZİRAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİSonraki Haber

ZİRAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA YÖNELİK MESL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar