Şekerbank

BIRAKMIŞLAR TÜRKİYE’Yİ BAŞKA ÜLKELERDEN TOPRAK KİRALAYACAKLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BIRAKMIŞLAR TÜRKİYE’Yİ BAŞKA ÜLKELERDEN TOPRAK KİRALAYACAKLAR
Tofidass

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Haziran 2016 Tarihli TBMM CHP Grup Toplantısı Konuşmasında;

"Turizmcinin derdi var, esnafın da derdi var, peki çiftçinin derdi? Çiftçi, hadi yağmur duasına çıktı, güzel, bereketli yağmurlar bu sene geldi mi? Evet, geldi. Ürün? Ürün de fena değil, bazı ürünlerde biraz düşme var ama sonuçta, ekti ve karşılığını bir şekliyle almak istiyor. Bakın değerli arkadaşlarım, bir şeyi hatırlatmak isterim. Bu Hükümet, sabah, öğle, akşam -açın televizyonu- reform paketi açıklıyor, her seferinde reform paketi. Peki, bu reform paketlerinden vatandaş ne elde etti Allah aşkına? Esnafın derdi var mı? Var. Çiftçinin derdi var mı? Var. Sanayicinin derdi var mı? Var. Turizmcinin derdi var mı? Var. 6 milyon işsiz var. 17 milyon fakir var. Peki, bu reform paketleriyle ne oluyor? Komik bir şey anlatacağım, gerçekten gülünç bir şey ama bütün çitçi kardeşlerim beni dikkatle dinlesinler. 
Bakın değerli arkadaşlar, 13 Haziran 2016, Hükümet sözcüsü açıklama yapıyor, reform paketini açıklıyor, kullandığı cümlelerden birisi de şu: “Türkiye yurt dışında verimli tarım arazisi kiralayacak.” Bir daha okuyorum, size komik gelebilir, inanmayabilirsiniz ama Hükümetin reform paketinde vardı: “Türkiye yurt dışında verimli tarım arazisi kiralayacak.” Sayın Nurettin Canikli televizyona çıktı ve bunu söyledi. Şimdi ben çiftçilere sormak istiyorum: Allah aşkına siz bütün tarlalarınızı ektiniz mi? Yani ekilecek yer kalmadı, ürünler tamamen tüketildi, Türkiye’nin ihtiyacı var, gideceğiz yurt dışına başka devletlerden toprak kiralayacağız, orada ekeceğiz, Türkiye’ye getireceğiz. Ya, emin olun, vallahi kimsenin aklına böyle bir şey gelmez. Allah akıl fikir versin. Bunların “Reform” dediği bu! Sen, bu ülkede son on dört yılda 2 Trakya büyüklüğünde alanın ekilmediğini bilmiyor musun? 2 Trakya büyüklüğünde alan Türkiye’de ekilmiyor çünkü çiftçi ekiyor, ektiğinin karşılığını alamıyor. Zarar ediyor. Niye zarar ediyorum? Karşılığını alamıyorum, o zaman ekmeyeyim diyor ve ekmiyor. Siz bırakmışsınız Türkiye’yi başka ülkelere bir şeyler yapıyorsunuz, toprak kiralayacaksınız. Aslında amaçları şu: Malı götürecekler de bu malı götürürken bir kılıf bulmak lazım. Yandaşlara diyecekleri ki “Git Afrika’dan, şu ülkeden bir toprak kirala. Kaça kiraladın? 10 lira. Ben sana 500 lira vereceğim, yarı yarıya bölüşürüz biz bunu.” Yapmak istedikleri bu yani fakir fukaranın cebinden parayı nasıl yürüteceğiz, bunun yolunu araştırıyorlar. Yoksa ne olacak; toprak var, güneş var, çiftçi var, her şeyimiz var, ekilmiyor, dışarıdan ithal ediyoruz. Şimdi diyorlar ki “Gidip yurt dışında biz kendimiz üreteceğiz.” Bunu kimse unutmasın değerli arkadaşlarım. 
Değerli arkadaşlarım, çiftçi kardeşim yine unutmasın. Bu Hükümet senin çıkarlarını savunan bir hükümet değildir. On dört yıldır Türkiye’yi yönetenler, çiftçinin çıkarlarını savunanlar değil. Örnek mi istiyorsun? Sana çok açık, çok net bir örnek vereceğim. Türkiye’nin Tarım Bakanı Fransa tarımına yaptığı katkılar nedeniyle şövalye madalyası aldı. Şaka gibi değil mi? İnanamıyorsun değil mi? Açar bakarsın, sorarsın, Bakanlığın kendi İnternet sitesine de kondu. Evet, Türkiye’nin Tarım Bakanı Fransa tarımına yaptığı katkılar nedeniyle Fransa’da şövalye madalyası aldı çünkü Türkiye tarımına yapacağı hiçbir katkı yok bunun. Bunu öğren kardeşim. Sandığı giderken düşün kardeşim. Sandığa giderken vicdanına sor kardeşim. Sandığa giderken CHP dışında bizi düşünen başka bir parti yoktur, söyle kardeşim." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turizme verilen desteği tarım da istiyorÖnceki Haber

Turizme verilen desteği tarım da istiyor

ÇİFTÇİNİN HAKKINI DEĞİL, ELEKTRİK ŞİRKETLERİNİN HAKKINI KORUYORLARSonraki Haber

ÇİFTÇİNİN HAKKINI DEĞİL, ELEKTRİK ŞİRKET...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar