Şekerbank

Bir Başarı Hikayesi, 4 İnekle Başladı. Şimdi İse...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Başarı Hikayesi, 4 İnekle Başladı. Şimdi İse...
Tofidass

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 10 yıl önce kolundaki bilezikleri bozdurarak satın aldığı 4 inekle besiciliğe başlayan Sevim Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hibe programlarından faydalanarak aldığı krediyle işini geliştirerek 4 inek ile başladığı üretim serüvenine 56 adet Simental ırkı büyük baş hayvanla devam ediyor.

Bingöl Solhan İlçesinde yaşayan 45 yaşındaki ev hanımı Sevim Şimşek, takılarını satarak 56 büyük başlı çiftlik kurdu. Solhan ilçesine bağlı Murat köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Şimşek, Eşi Metin Şimşek ile gözü gibi baktığı hayvanların etinden ve sütünden sağladığı gelirle iki çocuğunu Üniversiteden mezun eden 2'sinide ilköğretim ve ortaöğretimde okutan Şimşek, benimsediği hayvancılık işini geliştirmeye karar verdi. İşini geliştirmek için Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri Kapsamındaki İllerde yürütülen projeler ilgisini çekmiş ve ilimizde DAP Projesi olarak uygulanan Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesinden yararlanmak için proje hazırladı. Önce 50 büyükbaş kapasiteli Ahır projesi hazırlayan ve ancak özsermaye ve işgücü endişesiyle projesini revize ederek 30 baş kapasiteliye çevirdi.

Ahır Projesi kabul olan Şimşek, takıları ile aldığı hayvanlarını satarak sermaye yaptığı bu parayla, DAP kapsamında ki Ahırın % 50'lik kısmını ödedi. Ahırını tamamlayan Şimşek, büyükbaş alımı ile ilgili olarak; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın desteklemelerinden yararlanarak 30 başlıklı büyükbaş hayvan alımı için proje sundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından talebi olumlu karşılanan Sevim Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gebe Düve İthalat Desteği kapsamında Ziraat Bankası aracılığıyla faizsiz kredi desteği alarak, yurt dışından 30 adet Simental Irkı büyükbaş hayvan ithal etti. Aldığı hayvanları yeni ahırında besleyerek, iki yılda elde ettiği danalar için Bakanlığımızca desteklenen 30 başlıklı ahır projesinin hemen yanında kendi imkânlarıyla 25 baş kapasiteli yeni bir ahır yaptırdı. İşletmesindeki iş yoğunluğu nedeniyle işlerine yardımcı olmak üzere 1 aile istihdam ederek, kendi işinin kurdu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye, Rusya’dan sonra Avrupa’dan da buğday alacak: 230 bin tonÖnceki Haber

Türkiye, Rusya’dan sonra Avrupa’dan da b...

500 Baş Damızlık Düve Projesi’nde Sona YaklaşıldıSonraki Haber

500 Baş Damızlık Düve Projesi’nde Sona Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar