Şekerbank

Biçerdöver Sertifika Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biçerdöver Sertifika Töreni Yapıldı
Kızılırmakta Biçerdöver Sertifika Töreni Yapıldı
Tofidass

Çankırı İli Kızılırmak İlçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa 16 Mart 2015 tarihinde açılmış olan kursa 20 kursiyer kaydını yaptırmıştır. 01 Nisan 2015 tarihinde tamamlanan kursta 16 kursiyer sınavda başarılı olarak operatör belgesi almaya hak kazanmıştır.

28.04.2015 tarihinde yapılan törende Kızılırmak İlçesinde kursu başarı ile bitirmiş olan 16 kursiyere sertifikaları İl Müdürü Osman ÇAKIR, Kızılırmak Kaymakamı Halil İbrahim DEMİRÇİN, İl Müdür Yardımcısı Halil TEKİN, Şube Müdürü Ömer DOĞAN, Halk Eğitim Müdürü Volkan DURDU ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Barış KAHRAMAN tarafından törenle takdim edildi.

Eğitimin süresi 13 iş günü olup, bunun 30 saati teorik, 48 saati uygulamalı olmak üzere toplamda 78 saat eğitim verildi.

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman ÇAKIR konu ile ilgili olarak; Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti. İlimiz Hububat yetiştiriciliği, tahıl üretimi açısından çok önemli noktalarda, 120 bin hektar alanda tahıl ekilişinin olduğunu, dolayısıyla bu kursta biçerdöver operatörlüğü kursunu vermekle birlikte, can mal kaybıyla birlikte, hasatta çeşitli kayıpları engellemek amacıyla, hem belgeli bir operatör olarak, hem de yetiştirici olarak çeşitli kayıpları engellemek adına bu eğitimlerin düzenlendiğini belirtti. Kuruda 200-250 suluda 400 kg verimi hesapladığımızda, kayıplar İl genelinde  %1 kayıpla 3000 ton tasarruf sağlandığı, böylece dane kaybının engellenmesinin mümkün olduğunu vurgulayarak verilen eğitimin Biçerdöver Operatör Yetiştirme Kurslarının önemini belirtmiştir.

Ayrıca Biçerdöver Operatör Eğitimini veren İl Müdürlüğümüz de görevli değerli hocalarımız Abdurrahman ÇÖRDÜK ve Ahmet ZAMKI' ya emeklerinden dolayı teşekkür ederim, dedi.

2003-2015 yılları arasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen 17 adet Biçerdöver Operatör kursundan 246 kursiyere operatör belgesi verilmiştir. Belge alan çiftçiler sadece ilimizden olmayıp, bölgemiz illerinden Çorum, Kırşehir, Yozgat ve Kastamonu çiftçilerine de belgeleri verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan'daki şap karantinasıÖnceki Haber

Ardahan'daki şap karantinası

Böcek yiyen bitki yaraları iyileştiriyorSonraki Haber

Böcek yiyen bitki yaraları iyileştiriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar