Şekerbank

Besilik Erkek Sığırı 1. Dönem Destekleme Ödemeleri Yetiştiricilerin Hesabına Yatırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Besilik Erkek Sığırı 1. Dönem Destekleme Ödemeleri Yetiştiricilerin Hesabına Yatırıldı
Kırıkkale ilinde besilik hayvan yetiştiriciliği yapan merkez ve 8 ilçede ilk altı aylık dönemde besicilik desteklemesinden yararlanmak için başvuran 240 yetiştiriciye ait toplam 2.842 baş hayvan için 425.511 TL besi desteği ödenmiştir.
Tofidass

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Süleyman Özbek ile birlikte Hasandede  mezbahanesinde incelemelerde bulunmuşlardır. Recep Kırbaş; ''Gerek mezbaha gerekse şarküteri ve kasaplarda yapılan denetimlerde gıda güvenliğinin öncelikleri olduğunu bu konuda kesinlikle taviz verilmeyeceğini söylemiştir. İlimizde mevcut ve faal olan kesimhanelere kendilerini modernize etmeleri için yılsonuna kadar bakanlık olarak müsaade ettiklerini, yeni kurulan ve mülkiyeti belediyeye ait olan ve özel bir şirket tarafından kiralandığı bilinen mezbahanenin de eksiklerini giderme noktasında çaba sarf ettiklerini gördüklerini ve her iki mezbahanenin istenen şartlarda hizmet vermesi halinde ilimiz tarım ve hayvancılığında önemli bir aşama kaydetmiş olacağız''. Dedi. 
İl genelinde ilk altı ayda; Hasandede Mezbahanesinde 2.649, Karakeçili Belediye Mezbahanesinde 261 ve Keskin Belediye Mezbahanesinde 69 olmak üzere toplam 2.979 büyük baş ve 18.900 adet küçükbaş hayvanın kesimi yapılmıştır. Kesimi yapılan hayvanlardan insan tüketimine uygun olmayan 14 adet büyükbaş karkas et (3 adet brucella ve 10 adet tüberküloz, 1 adet generalize kaşeksi ve septisemi) ve 22 adet kuzu karkasının ise septisemiden dolayı satışına müsaade edilmemiş ve usulüne uygun şekilde gömerek veya yakılarak imhası sağlanmıştır. Aynı hayvanlara ait sakatatlardan 783 adet büyükbaş karaciğer, akciğer ve 30 adet işkembe ve böbrek imhası gerçekleştirilmiştir.
İlin merkeze bağlı Hasandede köyünde kurulu bulunan mülkiyeti İl Özel İdareye ait işletmeciliğini özel bir şirketin yaptığı mezbahanede halen biri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kadrosunda diğeri ise işletmenin veteriner hekimi olmak üzere 2 adet veteriner hekim et ve et ürünleri kontrollerini yapmaktadır. Belediye Kesimhanelerinde yapılan kesimler de yine ilçe müdürlüklerimizden görevli Veteriner hekimlerimiz gözetiminde yapılmaktadır.
Hasandede Mezbahanesinde Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından il Müdürlüğüyle organize bir şekilde dönemler şeklinde müfredat tamamlama uygulama eğitimleri ve mezun veteriner sağlık teknikerleri ile veteriner hekimlere yönelik suni tohumlama kursları da verilmektedir.
Mezbahanede ayrıca Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Kürsüsü ve Parazitoloji Kürsüsünün bilimsel çalışmaları da yürütülmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geredeli Üreticiler Armutçuoğlu Organik Yumurta Üretim Tesisini Ziyaret Etti.Önceki Haber

Geredeli Üreticiler Armutçuoğlu Organik...

2015-Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası BaşladıSonraki Haber

2015-Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası Baş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar