Şekerbank

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Biçerdöverle Hasat Dönemini Başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Başkanı Evren Dinçer, Biçerdöverle Hasat Dönemini Başlattı
Tofidass

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ziraat Odasının düzenlediği 2020 yılı hasat döneminin açılış törenine katıldı. Başkan Dinçer, biçerdöveri kendisi kullanarak sezonun ilk arpa hasadını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve çiftçilerin katılımı ile Aksaray Merkeze bağlı Kazıcık Tolu ve Seleci Tol köylerinde hasat dönemini başlattı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, çiftçilere hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Aksaray’da hasat edilen tahıl ürünlerinin ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını aktaran Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Şehrimizde hasat dönemini başlatıyoruz. Üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum.  Ülke geneline baktığımızda şehrimiz, tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip. Tarım sektöründe Türkiye’de ilk 5’te yer alan ürünlerimiz bulunuyor.

Yakın zamanda Aksaray’ımızda tarımsal alanlarını etkileyen dolu felaketi ile birlikte birçok çiftçimiz zarar gördü. Çiftçilerimizin bu süreçte yanlarında olduk. Hükümetimiz konuyla ilgili zarar tespit çalışmaları yaptı. Çiftçilerimizin bu süreçten en az zararla çıkmaları yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemiz bu yıl itibariyle tarımsal üründe, tarımsal faaliyetlerde zirveyi yaşayacak. Çünkü bereketli bir yağış dönemi geçirdik. Çiftçilerimize bereketli, güzel bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “2020 yılının hasat sezonunu başlatıyoruz. Ülkemize çiftçimize hayırlı bereketli olsun diyorum. Aksaray’ımızda dolu yağışına bağlı olarak tarım alanları zarar gördü. Hükümetimiz bu konuda üreticimizin yanında oldu. Ayrıca çiftçilerimize pandemi sürecinde dikkatli olmasını istiyorum. Üreticilerimize bereketi bol bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav “ Arpa hasat dönemi başladı. İlimiz yaklaşık 800 bin dekar arpa ekim alanına sahip. Arpa üretiminde Türkiye’de 8. sıradayız. Bu sene yağışlarla birlikte rekolte iyi durumda. Dolu hasarına rağmen yağışlar aradaki hasarı kapatacak. Çiftçilerimize ürettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile birlikte biçerdövere bindi. Başkan Dinçer, biçerdöveri kendisi kullanarak arpa tarlasında ilk hasadı gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Toprağımızı korumak için araziye uygun ürün ekimi gerçekleştirmeliyiz”Önceki Haber

“Toprağımızı korumak için araziye uygun...

Hayvan Pazarında Öncelik Maske ve Fiziksel MesafeSonraki Haber

Hayvan Pazarında Öncelik Maske ve Fiziks...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar