Şekerbank

Bayer ve Kimitec, yeni nesil biyolojik tarım ürünleri için güçlerini birleştiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayer ve Kimitec, yeni nesil biyolojik tarım ürünleri için güçlerini birleştiriyor
Tofidass
  • İki şirket, doğal kaynaklardan elde edilen molekül temelli bitki koruma ve biyostimülant ürünleri içeren biyolojik çözümlerin keşfi ve ticarileştirmesi için küresel bir stratejik ortaklık kuruyor 
  • Kimitec’in biyolojik ürünler keşif yetenekleri; Bayer'in küresel saha testi kaynakları, pazar deneyimi ve kapsamlı bitki koruma ürünleri portföyü ile birleşiyor 

  • Kimitec'in MAAVi İnovasyon Merkezi yapay zeka platformu olan LINNA'nın® 

     Bayer ve Kimitec, biyolojik bitki koruma çözümlerinin ve biyostimülantların geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini hızlandırmaya odaklanan yeni bir stratejik ortaklığa imza attığını açıkladı. Anlaşma çerçevesinde iki şirket, doğal kaynaklardan elde edilen biyolojik çözümlerin yanı sıra, zararlılara, hastalıklara ve yabancı otlara yönelik bitki koruma ürünleri ve bitki büyümesini teşvik edecek biyostimülantlar geliştirmek ve oluşturmak için önemli iş birlikleri yapacak. 

    Çiftçilere ve üreticilere her türlü doğal tarım ürünü sağlamak amacıyla tarım ve gıda sektörleri için doğal moleküllerin ve bileşiklerin araştırılmasında ve keşfinde 15 yıllık deneyime sahip olan Kimitec, Avrupa’nın en büyük biyoteknolojik inovasyon merkezi konumundaki MAAVi İnovasyon Merkezi’ni işletiyor. Bayer'in ürün geliştirme uzmanlığının, Kimitec'in keşif yetenekleriyle birleşmesi sayesinde biyolojik ürün geliştirilme süreçleri, ölçeklendirilebilen ve geliştirilebilen entegre bitki yönetim çözümleri sunmak üzere hızlanacak. 

  • Bayer Tarım Ürünleri Bölümü Ar-Ge Başkanı Dr. Robert Reiter konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Bayer olarak üreticilere biyolojik çözümlerin faydalarını, öncü tohum özelliklerimiz ile bitki koruma ürünlerimiz ve dijital araçlarımızla desteklenen entegre bir bitki yönetim sisteminin parçası olarak sunmaya kararlıyız. Her üretici, tohum ıslahından zararlı kontrolüne kadar geniş bir yelpazede biyolojik ürünlerden faydalanabilir. Bayer olarak üreticilere daha fazla esneklik sağlamak ve daha fazla değer sunmak için çözüm sistemlerini bir araya getireceğiz.” 

    Bu anlaşma kapsamında Kimitec, Bayer'in biyolojik ürün geliştirme sürecini hızlandırması açısından önemli rol oynuyor. Biyolojik ürünler Ar-Ge'sinde bir dünya lideri olan Kimitec'in MAAVi Inovasyon Merkezi, uzmanlığını ve sonuca ulaşma süresini kısaltan Yapay Zeka uygulamasını da içeren çığır açıcı teknolojileriyle Bayer'in pazara yeni nesil biyolojik ürünler sunabilme gücünü arttıracak.

    Bayer Tarım Ürünleri Bölümü Biyolojik Ürünler Başkanı Benoit Hartmann konuyla ilgili şunları söyledi: "Kimitec ile yaptığımız çalışma; doğadan türetilen, yeni nesil, etkili, güvenilir ve sürdürülebilir çözümlere yönelik ortak vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak benzersiz bir hızlandırılmış yol sunarak yenilikçi biyolojik çözümlerin önünü açıyor. Bayer’in Kimitec ile kurduğu ortaklık, farklı stratejik ortaklarımızla birlikte çalışmak ve yeni nesil biyolojik ürünleri üreticilere sunmak için açık inovasyon ekosisteminden nasıl yararlandığımızın çok net bir örneği.” 

    Tüketicilerin düşük kalıntılı ve kalıntısız gıda ürünlerine olan talebinin ve perakendeci gıda tedarik standartlarının, üreticileri bitki koruma konusunda yeni inovasyonlar aramaya itmesi sebebiyle biyolojik ürünler pazarının 2028 yılına kadar yaklaşık 25 milyar Euro’ya1 ulaşması bekleniyor. Kimitec 2007 yılından bu yana, sentetik bitki koruma ürünlerine alternatif etkili çözümler ve tamamlayıcı seçenekler sunan etkili biyolojik ürünler geliştiriyor. 

    Kimitec CEO’su Félix García konuyla ilgili şunları söylüyor: "Kimitec 15 yıl önce gıda üretim şeklini değiştirmeye yönelik net bir vizyonla yola çıktı. Bayer ile yaptığımız anlaşma, küresel ayak izimizi genişletmemize ve teknolojimizi ilk kez milyonlarca üreticiye ulaştırmamıza olanak tanıyacağı için vizyonumuzu gerçekleştirmeye yardımcı olacak. Biyolojik çözümler Ar-Ge’sinde ve üretiminde bir dünya lideri olan Kimitec, üreticilere etkinlik veya üretkenlikten ödün vermeyen doğal ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Bayer ile yaptığımız bu anlaşma; üretici, tüketici ve gezegen için anlamlı ve sürdürülebilir çözümler sunmak amacıyla dünyanın önde gelen yenilikçi şirketleriyle ortaklık kurmaya yönelik 360 Açık İnovasyon stratejimizle birebir örtüşüyor.”

    Bayer Hakkında

    Bayer, sağlık ve beslenme ile ilgili yaşam bilimleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. Ürün ve hizmetleri; artan ve yaşlanan küresel nüfus nedeniyle çağımızın önemli sorunlarına çözüm bulmaya katkıda bulunarak insanlara ve yaşadığımız gezegene destek olmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan şirket; faaliyet gösterdiği alanlarda olumlu etki yaratma konusunda kararlıdır. Bayer Grup, aynı zamanda inovasyon ve büyüme yoluyla değer yaratmayı ve kâr etme gücünü artırmayı hedeflemektedir. Bayer markası tüm dünyada güveni, kaliteyi ve güvenilirliği temsil etmektedir. 2022 mali yılı itibarıyla 101.000’e yakın çalışana ve 50,7 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in Ar-Ge harcaması ise 6,2 milyar Avro düzeyindedir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

    Kimitec Group Hakkında

    Kimitec, tarımsal üretim sisteminin merkezine tüketici sağlığını, çevreye saygıyı ve doğal üretkenliği koyarak kendini sentetik kimyaya dayalı tarım ürünlerine bir alternatif olarak konumlandırmaktadır. Şu anda 94’ten fazla ülkede faaliyet gösteren şirketin ABD, Brezilya, LATAM ve Çin’de şubeleri bulunmaktadır. Kimitec; 2019 yılında tarım ve tarım-gıda endüstrilerinde sentetik kimyadan daha doğal bir sisteme geçişi kolaylaştırmak için doğal moleküllerin ve bileşiklerin araştırılması ve geliştirilmesine odaklanan, Avrupa’nın en büyük biyoteknoloji inovasyon merkezi olan MAAVi İnovasyon Merkezi’ni açtı. MAAVi, “Bir Vizyon Yaratmak (Making a Vision)” anlamına gelmekte ve etkinlik ve üretkenlikten ödün vermeden, çevre ve insan sağlığına odaklanarak doğal çözümlerle gıda üretmenin benzersiz bir yolunu temsil etmektedir. Kimitec’in şu anda 50’den fazla bağımsız araştırma projesi bulunmaktadır ve bunların tümü, dünya çapında tarım endüstrisinin karşı karşıya olduğu ana sorunlar için doğal, etkili, üretken ve kalıntısız çözümler geliştirmeye odaklanmaktadır.   

    Daha fazla bilgi için www.bayer.com ve www.kimitec.com/en/maavi-innovation-center/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz  uygulamaya geçirilmesi doğal moleküllerin keşfini hızlandıracak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun'da 250 Dekar Alanda Zeytin Bahçesi KurulacakÖnceki Haber

Samsun'da 250 Dekar Alanda Zeytin Bahçes...

Denizli Depremden Etkilenen Üreticilerimizi de UnutmadıSonraki Haber

Denizli Depremden Etkilenen Üreticilerim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar