Şekerbank

Başbakan Yıldırım Açıkladı Tarımda Büyük Dönüşüm Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başbakan Yıldırım Açıkladı Tarımda Büyük Dönüşüm Başladı
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da tavuk kombinası açılışında konuştu.
Tofidass

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da tavuk kombinası açılışında konuştu. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Tarım ve hayvancaılık gelişmiş ülkelerde bile candan gelir. Can boğazdan gelir. İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için üretmek lazım. Toprağı suyla buluşturmak lazım. İşte onun için tarım ve hayvancılık sektörüne çok önem veriyoruz. Şimdiye kadar tarım ve hayvancılığa 90 milyar lira destek vermişiz. Helali hoş olsun, siz daha fazlasını hak ediyorsunuz.

Erzincan'daki çiftçilere 424 milyon tarım desteği verdik.

Tarımda iki önemli kalem olarak gübre ve yakıt var. Gübre için vergileri kaldırdık. Toplamda yüzde 30-40'a vara gübre ucuzladı. Tarım Bakanlığı, biyolojik gübreye yöneliyor. Kimyasal gübre işinden yavaş yavaş çıkarak organik gübreye geçeceğiz.

2018 desteklerinden itibaren mazotta da önemli bir indirim geliyor. Çiftçiler tarlasını sürerken, deponun yarısı sizden yarısı bizden. Mazotu 1 lira yapacağım diyenlere inanmayın, hayal tacirliği yapıyorlar.

GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZE 30 BİN LİRA HİBE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Artık ovalarımız ve meralarımız boş kalmayacak. 2023'e kadar hedef 7 milyon hektar araziyi sulu tarıma açmak. Tarlada ziyan olan ürün dönemi artık kapanıyor. Ürünler lisanslı depolarda saklanacak ve ne zaman para ediyorsa o zaman piyasaya sürülecek.

Genç çiftçilerimize 30 bin lira kadar hibe desteklerimiz devam ediyor. Bugün de 103 tane çiftçi girişmciye 614 büyük baş hibe desteği dağıtılacak.

Bu tesis 70 milyon liraya mal oldu ve 105 bin metrekarelik bir alanda yapıldı. Geçimini tarım ve hayvancılıkla yapan vatandaşlarımız için önemli bir tesis ve proje... Sadece Erzincan'da değil çevredeki 9 ildeki tavukçuluğun gelişmesine de katkı yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tafilalet Çölü Yeniden Hayat BuluyorÖnceki Haber

Tafilalet Çölü Yeniden Hayat Buluyor

Bakan Çelik: 'Köylü olmaktan şeref duyuyoruz'Sonraki Haber

Bakan Çelik: 'Köylü olmaktan şeref duyuy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar