Şekerbank

Bartın Ekolojisine Uygun Tarımsal Ürün Deseni Belirlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bartın Ekolojisine Uygun Tarımsal Ürün Deseni Belirlendi
TÜRKİYE TARIM HAVZALARI ÜRETİM VE DESTEKLEME MODELİ KAPSAMINDA BARTI’A YÖNELİK OLARAK BÖLGE EKOLOJİSİNE UYGUN, EKONOMİK AÇIDAN BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK ÜRÜN DESENİNİN BELİRLENMESİ AMACIYLA TOPLANTI DÜZENLENDİ.
Tofidass

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Bartın’a yönelik olarak bölge ekolojisine uygun, ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlayacak ürün deseninin belirlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.
Toplantıya, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Tuncer Kalkay, Ziraat Mühendisleri Metin Kavak, Tuğkan Taş, İstatistikçi Mine Uçar Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram Sakarya Mısır Araştırma İstasyon Müdürlüğü’nden Dr. M. Cavit Sezer, Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Konu ile ilgili Kurum Sorumluları ile İlçe Müdürleri ile İl ve İlçe Müdürlükleri ve teknik personeli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Abdulsetter Bayram konuşmalarında "İlimizin üretim planlaması ile ürün deseninin oluşturulması amacıyla Alt Havza Çalışması düzenlenmiştir. Teşvik ve desteklemeye dayalı ürün deseni modelini oluşturmak, dolayısıyla desteklemelerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için mevcut sistemin tabanını oluşturan model ile karar destek sisteminin daha fonksiyonel hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu maksatla 3 gün sürecek toplantımızda siz değerli katılımcıların fikirleri, görüş ve önerileriniz ışığında ilimiz tarımı için çok önemli tespitlerde bulunacağız. Böylelikle ürün fiyatlarını yakından takip ederek, rekabet gücü yüksek ürünlere özel destekler sağlamayı, stratejik olmayan ürünlerin üretiminde ısrar etmeyerek, tarım sektörünü ve çiftçi ve yatırımcılarımızın uluslar arası piyasalarda rekabet edebilir hale getirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) OLIVTECH 2015'te tanıtım faaliyetlerine devam ediyorÖnceki Haber

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (Z...

Çin malı çapa makinelerine damping önlemiSonraki Haber

Çin malı çapa makinelerine damping önlem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar