Şekerbank

Bakan Yumaklı: Van Mera Islahında Lider

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yumaklı: Van Mera Islahında Lider
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da gerçekleştirilen "Yem Bitkileri Tohumu ve Sıvat Dağıtım Töreni"nde yaptığı konuşmada, Van’ın Türkiye’deki mera ıslahı çalışmalarında öncü olduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, “23 kırsal mahalledeki yetiştiricilere 30 ton yonca, 25 ton korunga tohumu, 160 ton gübre ve 1250 sıvat dağıttık. Bu, Van’ın küçükbaş hayvancılık ve mera varlığı açısından Türkiye birincisi olmasının yanı sıra, korunga, arpa, yonca gibi yem bitkileri üretiminde de ilk üç il arasında yer almasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, Van’ın hayvansal üretimde de önemli bir merkez olduğunu ve mevcut potansiyelin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. “5 yıllık hayvancılık yol haritamızda belirttiğimiz gibi, kaliteli ve verimli küçükbaş hayvan sayısını artırmaya kararlıyız. Devletimizin tüm unsurlarıyla bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Verilecek krediler, destekler ve üretim bölgeleri için hazırlıklarımız var ve resmi yayınlama süreci çok yakında tamamlanacak.” dedi.

Hayvan hastalıklarının önlenmesine de değinen Yumaklı, “Aile işletmelerine buzağı, kuzu ve oğlak için koruyucu aşı desteği sağlayacağız. Ayrıca, yeni doğan tüm küçükbaş hayvanlara koyun ve keçi vebası aşılarını ücretsiz yapacağız. Anaç hayvan sayısını artırmak ve Van’ı hayvancılıkta daha da ileriye taşımak hedeflerimiz arasında.” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, Van-Çaldıran Çubuklu Barajı ve Sulama Projesi’nin 3 milyar liralık yatırım ile 2023’te ihale edildiğini ve inşaatın en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. “Barajın açılışı Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapılacak. Proje, 50 bin dekar alanda daha verimli ve kaliteli üretim yapılmasını sağlayacak. Ayrıca, Van merkez için 215 milyon liralık 11 taşkın koruma projemiz 2024 yatırım programına alındı.” dedi ve ekledi: “Türkiye’de en çok mera ıslahının yapıldığı il olan Van’da, hayvan sayısını 10 milyona çıkarma kararlılığındayız ve 'Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var Projesi’ne bakanlık olarak gereken desteği vereceğiz.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3.87 Milyar Liralık Hayvancılık Desteği Yarın HesaplardaÖnceki Haber

3.87 Milyar Liralık Hayvancılık Desteği...

Yeni Mısır Çeşidi ‘Kale’, Adana’da Üreticilere TanıtıldıSonraki Haber

Yeni Mısır Çeşidi ‘Kale’, Adana’da Üreti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar