Şekerbank

3.87 Milyar Liralık Hayvancılık Desteği Yarın Hesaplarda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3.87 Milyar Liralık Hayvancılık Desteği Yarın Hesaplarda
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvancılık desteklerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yumaklı, “Bu hafta cuma günü saat 18.00 itibarıyla, anaç koyun ve keçi desteği ile sürü yenileme desteği dahil olmak üzere, toplamda 3 milyar 870 milyon lira tutarında hayvancılık destekleme ödemelerini üreticilerimizin hesaplarına yatıracağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, Van Valiliği ziyaretinde Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile görüşerek kentteki yatırımlar ve projeler hakkında bilgi aldı. Gazetecilere verdiği demeçte, Türkiye’nin dört bir yanına yaptıkları ziyaretlerle üretim ve üretici odaklı bir vizyonu hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti.

Van’ın tarımsal üretimdeki potansiyelini vurgulayan Yumaklı, “Van, son 21 yılda uyguladığımız politikalar sayesinde güçlü bir tarımsal altyapıya kavuştu. Yapılan 38,4 milyar liralık yatırım ve desteklerle, su ve sulama alanında 23,5 milyar liralık yatırımla 173 tesisin hizmete girmesi, kırsal kalkınma destekleri ve ağaçlandırma çalışmalarıyla tarımsal altyapıyı güçlendirdik.” dedi.

Bakan Yumaklı, Van’da bitkisel üretimin 7 kat, süt üretiminin yüzde 133 ve tarımsal hasılanın son 21 yılda 19 kat arttığını söyleyerek, gelecek dönemde de tarımsal üretimi daha planlı ve ekonomik hale getirecek desteklerin süreceğini ifade etti.

Tarımsal üretimle ilgili yapılan düzenlemelere de değinen Yumaklı, “Kullanılmayan tarım arazilerinin değerlendirilmesi, tarımsal üretim planlaması ve TÜİK ile yürütülen tarım sayımı çalışması gibi sektörü etkileyecek düzenlemeleri gerçekleştirdik. Hayvancılık yol haritası kapsamında gençlerin, kadınların ve aile işletmelerinin desteklenmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve sürü verimliliğini artırmak için yapılan çalışmaları sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, hayvancılık desteklerinin revize edildiğini ve yeni düzenlemelerin yayınlanma sürecinde olduğunu belirtti. Van’dan verdiği iki müjdeyi de paylaşarak, “Van-Çaldıran Çubuklu Barajı ve Sulaması Projesi’nin ihalesini tamamladık ve hava şartları elverdiğinde inşasına başlayacağız. Bu proje, 50 bin dekarlık bir alanı sulayacak ve bölgedeki tarımsal üretimi artıracak.” dedi.

Bakan Yumaklı Van merkez ve ilçelerinde 215 milyon lira maliyetli 11 taşkın koruma projesini 2024 yılı yatırım programına aldıklarını ifade ederek “Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu sözü bizim de düstur aldığımız bir husustur. Van'da bu manada güçlü tarımı oluşturmak adına üretim yapan, emek sarf eden bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Denizli’de Eğitim ve Doğa Bir Arada: Öğrencilerden İl Tarım Müdürlüğüne ZiyaretÖnceki Haber

Denizli’de Eğitim ve Doğa Bir Arada: Öğr...

Bakan Yumaklı: Van Mera Islahında LiderSonraki Haber

Bakan Yumaklı: Van Mera Islahında Lider

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar