Şekerbank

Bakan Fakıbaba: “En iyi hizmeti ben vereceğim demelisiniz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Fakıbaba: “En iyi hizmeti ben vereceğim demelisiniz”
Tarım Kredi Kooperatifleri 2017 Yılı Personel Oryantasyon Eğitimine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, yeni istihdam edilen personele görevlerinde başarılar diledi.
Tofidass

Ankara’da gerçekleştirilen eğitim programına Bakan Fakıbaba ile beraber Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ve Genel Müdür Ayhan Karayama’da katıldı.

 “Bütün çiftçilerimize, örnek olmalısınız”

Yeni istihdam edilen personelin en büyük görevinin çiftçileri bilgiyle buluşturarak Türk tarımı ve hayvancılığını daha da ileriye taşımak olması gerektiğini belirten Bakan Fakıbaba, “Türkiye’de bazı şeyler çok kolay, bazı şeyler ise çok zordur. Arkadaşlar eğer bir işinizi severek yapıyorsanız, isteyerek yapıyorsanız ben insanlara yardımcı olacağım, faydalı olacağım, ben işimi en iyi yapacağım diyerek hareket ediyorsanız başarılı olursunuz. Şimdi burada 482 yeni arkadaşımız var, ben olsam şöyle düşünürdüm; 8 bin kişilik bir ailenin içerisinde birinci ben olacağım, en çok ben faydalı olacağım, en iyi ben üreteceğim, en iyi ben insanlarla irtibat kuracağım, en iyi hizmeti ben vereceğim demelisiniz. Kendinize hedefler koyarak hareket etmelisiniz. Bir hedefiniz olduğu zaman, o da sizi alıp başka yerlere götürüyor.  Ülkemizin sizlere çok ihtiyacı var. Emin olun çok çalışmanız lazım. Yani 8 saat değil 18 saat çalışmanız lazım. Bütün çiftçilerimize, örnek olmalısınız. Bizim en önemli görevlerimizden birisi çiftçi kardeşlerimizi bilgi ile buluşturmaktır. İnsanlar çalıştıkça sağlıklı olur, çalıştıkça mutlu olur. İnsanlar başkalarına yardımcı olduklarında sağlıklı olurlar. Sizin gibi genç arkadaşların ülke  tarımına ve hayvancılığına çok şeyler katacağına ben şahsen inanıyorum.” dedi.

“Bakanlık olarak, Tarım Kredi ile birbirimizi tamamlıyoruz.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Tarım Kredi’nin ortak amaç doğrultusunda birbirlerini tamamladıklarını belirten Bakan Fakıbaba, "Biz kendi gıdamızı ürettiğimiz sürece Allah’ın izniyle bize hiç kimsenin gücü yetmez. Ben hep şunu söylüyorum. Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız sayılamazlar. Sizler bu aileye katıldıktan sonra Tarım Kredi'ye, ülke tarımına ve hayvancılığına çok büyük katkılar yapmak zorundasınız. Bunu yapmak sizin elinizde. Bunu isterseniz yapabilir ve başarabilirsiniz. Genç, pırıl pırıl arkadaşlarsınız. Ben sizin hem kooperatifimize hem Ülkemiz tarımına çok büyük katkılar da bulunacağınıza inanıyorum ve yeni görevlerinizde hepinize başarılar diliyorum.” dedi

Başkan Külcü: “Bakanlığımız ile koordineli çalışmaya devam edeceğiz.”

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ise, “Ben Bursa’nın İnegöl ilçesinde çiftçilik ile uğraşıyorum aynı zamanda çiftçi babanın, çiftçi evladıyım. Halen hayvancılık ve meyvecilik ile uğraşıyorum. Eğer İnegöl’de Bakanlığımızın destekleri ve Tarım Kredi Kooperatifi olmasaydı, inanın benim yüküm 2 defa artacaktı. İnegöl gibi bir ilçede 8 tane kooperatifimiz var. Gübre, mazot ve benzeri tarımsal girdilere istediğimiz zaman, uygun fiyatlarla ulaşabiliyoruz. Tarım Kredi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin tarım politikalarına her türlü desteği vererek, bakanlığımız ile koordineli çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanım eğer bize dokunursanız, yaklaşık 5 milyon çiftçiye dokunmuş olduğunuz anlamına geliyor. Dolayısıyla bizim sıkıntılarımızı her zaman sizlere getireceğiz, sizlerden yardım isteyeceğiz. Burada bulunan 500 arkadaşımız bugünü hiç unutmayacaklar. İş hayatlarına başladıkları ilk günde, bu toplantımıza katıldınız, bize onur verdiniz. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımıza da meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Genel Müdür Karayama: “Kurumumuzbüyütme amacımıza çok önemli katkılar vereceğinizi ümit ediyorum”

Yeni personele hitap eden Genel Müdür Karayama ise, “Sizlerin, Kurumumuzbüyütme amacımıza çok önemli katkılar vereceğinizümit ediyorum. Bu kuruma yeterli ve beklenen katkıyı sunabilmeniz için kurumla ilgili bilgi sahibi olmanız ve faaliyetlerimizle ilgili yetiştirilmeniz gerekiyor. Bu aşamada sizlere düşen; işini sevmeniz, emek vermeniz, çaba göstermeniz, sevgi ve saygı içinde çalışmanızdır. Sevgi ve saygının olmadığı yerde bereket olmaz ki bereket bizim için son derece önemlidir. Ben sizlerin bu konuda başarı göstereceğinize inanıyor, bunu gözlerinizde görüyorum. Sizler, Tarım Kredinin güçlü kurumsal yapısını kavrayarak yeri geldiğinde bizlere öncülük edeceksiniz. Nasıl çalıştığımızı ve kimlere hizmet götürdüğümüzü göreve başladığınızda çok daha iyi anlayacaksınız. Sizlerden beklentimiz; gerek yapacağınız başarılı çalışmalarla gerekse ülkemiz çiftçisine vereceğiniz hizmetlerle hatırlanan insanlardan olmanızdır. İşinize gönülden bağlanmanızı diliyor, hepinize kurumumuza vereceğiniz katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Üreten büyük Türkiye yolunda daima çitçimizin yanındayız”

Tarım Kredi Ailesi olarak, 2017 yılını “kalkınma, büyüme ve atılım yılı” olarak ilan ettiklerini belirten Karayama, “17 bölge birliği, 1625 kooperatif, 194 hizmet bürosu, 12 şirketi ve yaklaşık 7 bin 500 çalışanı ile 1 milyon çiftçi ortağı ve ülke çiftçisine hizmet veren büyük bir ailedir.  Tarım Kredi Kooperatifleri, bugün 21 Milyar TL aktif büyüklüğe, 11 milyar TL ciroya ve 7.5 Milyar TL kredi hacmine ulaşmıştır. Kurumumuzun 2002 yılında 887 Milyon TL olan öz sermayesi 2016 yıl sonu itibariyle 5,8 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bu çerçevede şirketlerimiz ile yaklaşık “640 milyon liralık” yeni yatırım planlayarak uygulamaya koyduk. Sigorta şirketleri, 4 yeni yem fabrikası, Adıyaman’da yapılan badem ve fıstık işleme tesisi, Balıkesir Gömeç'teki zeytinyağı fabrikası,  Kırklareli’nde ayçiçek yağı fabrikası, ülkemizin 5 farklı noktasında 330 bin ton Lisanslı Depo yapılması, hayvancılık ve tohumculuk tesisi yatırımları, mevcut tesislerde kapasite artırım ve iyileştirme yatırımlarıyla 400 civarında yeni istihdam oluşturmayı hedefledik. Bunun yanında bir yandan çiftçilerimize daha iyi hizmet götürürken ülke istihdamına da katkı sağlamış olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Hükümetimizin, Bakanlığımızın, ortaklarımızın ve özverili çalışanlarımızın destekleriyle ülke tarımına ve çiftçisine hizmet etmeye devam edeceğiz. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bizler üreten büyük Türkiye yolunda daima çitçimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

Eğitim programında genel müdür yardımcıları, daire başkanları, ilgili birim müdürleri ve personel de hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Yatırım Hibe Destekleri Amacına UlaştıÖnceki Haber

Tarımsal Yatırım Hibe Destekleri Amacına...

Anadolu’nun yabani meyveleri toplanmayı bekliyorSonraki Haber

Anadolu’nun yabani meyveleri toplanmayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar