Şekerbank

Bakan Çelik'ten Flaş Açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Çelik'ten Flaş Açıklamalar
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik NTV televizyon canlı yayınında Ahmet Ergen’inin gündeme dair sorularını cevapladı.

Bakan çelik et fiyatları ile ilgili et fiyatlarında stabil bir durum olduğunu ve et fiyatlarında kurban öncesi ve sonrasında artış olmadığını ifade etti.

Hayvan ithalatı ile ilgili olarak yılsonuna kadar 400-450 bin besilik hayvan ithalatı yapılacağını söyledi. 28 Eylül gününe kadar 47 bin besilik hayvan ithalatının Et ve Süt Kurumu tarafından tamamlanacağını ifade etti.

Bakan Çelik: Kurban Bayramında 924 bin büyükbaş, 2 milyon 940 bin küçükbaş hayvan kesildi. Bayram sürecinde et fiyatları olağan bir seyir izledi. Besilik hayvanlar müracaat sıralarına göre besicilere dağıtılıyor. Önümüzdeki süreçte et fiyatları daha stabil hale gelecek

Et fiyatları ile ilgili yerel marketler, kasaplar ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile ortak hareket ederek yetiştiricilerinin zarar etmeyecek şekilde süreci ilerletdiklerini ifade etti.

Milli Tarım Projesi

Bitkisel üretimin artık havza modeli ile yapılacağını, tarlaya en uygun bitkisel üretimin yapılacağını söyledi. Bakan Çelik çiftçileri uyararak 1-2 gün içinde açıklanacak havza modelini iyi takip etmelerini ifade etti.

Bakan Çelik: 2016'da Türkiye'nin bitkisel üretimi 117 milyon ton. Artış geçen yıla göre yüzde 2

Hayvancılık üretimde 22 ilde yapılacağını ve üretim yapılan yerlerde yem bitkileri üretimine büyük bir destek vereceklerini ifade etti.

Bakan Çelik: Milli tarım modelimizle ithalata dayalı hayvancılık anlayışını ortadan kaldıracağız. Damızlık çiftlikleri kuracağız. Doğu Anadolu başta olmak üzere 22 ilimizi yetiştirici bölgesi ilan edeceğiz

Afet Gören Üreticiye Destek

Afet gören üreticilerin borçlarının yapılanadırıldığını ve bakanlar kurulunda ayrıca afet gören üreticiye destek verme çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

Gıda Sahterkarlığı

Hile yapan gıda firmaları en ağır şekilde cezalandırıldığını ve cezaların artırılacağını ifade etti. Bakanlık olarak savcılıklara gerekli şikâyetlerin yapıldığını ifade etti.

Bakan Çelik: taklit ve tağşiş yapan bazı firmalar "cezamı öderim, taklit ve tağşişimi" yaparım anlayışında. Müsaade etmeyiz. Cezalar artacak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Domates eski günlerine dönüyorÖnceki Haber

Domates eski günlerine dönüyor

Destek için 50 ton patates aldılarSonraki Haber

Destek için 50 ton patates aldılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar