Şekerbank

Bakan Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti Bakanlıktaki makamında kabul etti.
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti Bakanlıktaki makamında kabul etti. 

Toplantının ardından konuşan Bakan Çelik, daha önce görev yaptığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Hisarcıklıoğlu ve çalışma arkadaşları ile çok önemli çalışmalara imza attıklarını anlattı.

Aynı anlayış içerisinde yine diyalog mekanizmalarını çalıştıracaklarını ifade eden Bakan Çelik, "İnanıyorum ki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında da TOBB'un çok önemli katkıları, destekleri ve birlikte yapacağımız çok önemli hizmetleri olacak" dedi. 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Çelik, Rusya'ya ihraç edilmek üzere gönderilen yaş meyve sebzelerde beklemeden kaynaklı dezavantajlar yaşandığını belirtti.

Rusya'dan geri dönen zirai ürünlerin miktarını daha önce 160 ton olarak açıkladıklarını hatırlatan Bakan Çelik, "Artık 160 ton değil biraz daha fazla bir iade söz konusu, şu an itibarıyla 3 bin ton civarında bir rakam söz konusu" ifadesini kullandı.

Bakan Çelik, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Fadil Novalic ve Tarım, Su ve Ormancılık Bakanı Semsudin Dedıc ile görüştüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti: "Kendilerinin söylediği bir şey var. Türkiye'den Bosna'ya yaş meyve sebze ihracatının çok düşük olduğunu, başka ülkelerden temin ettiklerini ve bu konuda bir çalışma yapabileceğimizi ifade ettiler. Biz de memnuniyetle hemen gerek hayvansal ürün, gerekse meyve sebze ile ilgili hemen teknik heyeti göndereceğimizi ve gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ettik. Tabii ihracat konusu olunca ilgili bakan arkadaşlarımız var. Bunları hükümet nezdinde değerlendiriyoruz ve inşallah üreticimizin ve ihracatçımızın benzer oluşabilecek krizlere karşı önlemlerini de hazırlayan bir noktada olacağız."

"Komşulardaki problemlerden dolayı ihracatta yaşadığımız sıkıntılar var"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde işverenler olarak Bakan Çelik ile çok yakın çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek, "İstişare, ortak akıl ve menfaati birbiri ile çelişenleri uzlaştırma konusunda büyük becerisi olan bir bakanımız, Türkiye'nin çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki birçok yapısal reformları bakanımızın döneminde hayata geçti" diye konuştu.

TOBB olarak tarım sektörünün, hem işverenler hem de ticaret borsaları açısından TOBB için öncelikli sektörlerden biri olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, gelecek dönemde Bakan Çelik'in Türkiye'nin tarım ve hayvancılığı ile ilgili birçok köklü problemin çözülmesi noktasında çok başarılı olacağına inandıklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, tarım sektörüne dayalı olarak yapılan ihracatta komşulardaki problemlerden dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Bunları da akıl yoluyla en uygun pazarları bularak elimizdeki üretilen ürünlerin pazarlanmasına katkı sağlanacağını umuyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bosna Hersek yaş meyve sebze talebinde bulunduÖnceki Haber

Bosna Hersek yaş meyve sebze talebinde b...

İHA’lar tarım üreticilerini sevindirecekSonraki Haber

İHA’lar tarım üreticilerini sevindirecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar