Şekerbank

Atıl Araziler Tarıma, Ahlatlar Armuta Dönüşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atıl Araziler Tarıma, Ahlatlar Armuta Dönüşecek
Tofidass

Manisa'nın Kula İlçesinde, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce finanse edilen “Atıl Tarım Arazilerinin Tarıma Kazandırılması Projesi” kapsamında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulanmasına onay verdiği “Ahlatlar Armuta Dönüşecek, Atıl Araziler Üretimle Değerlenecek” projesinde aşılama çalışmalarına başlanıldı.

Proje ile İlçeye bağlı Konurca Mahallesi'ndeki 3 bin adet Ahlat ağacı aşılanarak Mahalle halkının ek gelir elde etmesi sağlanacak. Geçen yıl aşılanmış olan 7 bin adet ağacın budama ve bakım işlemleri gerçekleştirilecek. Proje kapsamında ayrıca aynı Mahallede bulunan uzun yıllar önce aşılanmış ve verimden düşmüş olan armut ağaçları da budanarak tekrar üretime kazandırılacak.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Kula İlçemizin Konurca Mahallesinde, atıl arazilerde yetişmekte olan yabani armut yani ahlat ağaçlarının Ankara, Abasa, Bursa, Ekşi armut çeşitleriyle aşılanması ve mevcut armut ağaçlarına gençleştirme budaması yapılması ile İlçenin armut üretim potansiyelinin artırılmasını planlıyoruz. 

Bir önceki sene yapmış olduğumuz 7.000 adet ağacın da bakım ve budamaları yapılarak gelişimleri sağlanacaktır.  Proje ile işlemeli tarıma uygun olmayan marjinal arazilerde bulunan ve doğada kendiliğinden yetişen yabani armut (ahlat) ağaçları aşılanarak katma değeri yüksek armut ağaçlarına dönüştürülerek ekonomik gelir elde edilecektir. Aşılama yaptığımız ahlat ağaçları 3 yıl sonunda meyve vermeye başlayarak Mahalle halkına gelir sağlayacaktır.

Proje’nin üreticilerimiz ve Mahalle halkına hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Konurca Mahalle Muhtarı İbrahim İyli, İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli konu uzmanı teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulusal Fındık Konseyi’nden Başkan Yüce’ye ziyaretÖnceki Haber

Ulusal Fındık Konseyi’nden Başkan Yüce’y...

Büyükşehir, Badalan Fasulye Üretimini YaygınlaştırıyorSonraki Haber

Büyükşehir, Badalan Fasulye Üretimini Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar