Şekerbank

Arsa Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arsa Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Tofidass

Arsa kiralarken altyapı hizmetleri, emsal değeri ve lokasyonu önemli konulardandır. Bu konular üzerine bilgi sahibi olmak, alacağınız kararları olumlu yönde etkiler. Bu içeriğimizde arsa kiralarken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan bahsedeceğiz.

Arsanın Konumu Neden Önemlidir?

Arsa kiralamak için dikkat edeceğiniz konuların başında, arsanın konumu gelir. Şehir merkezine uzaklığı, yola uzaklığı, elektrik ve su alanlarına uzaklığı, arsanın konumu açısından size gerekli bilgileri verir. Elde ettiğiniz konum bilgileri, yatırım yaparken baz alacağınız temel faktörlerden birisidir. Arsanın konumu ile ilgili bilgiler, uzun vadede yatırım yaparken, saha çalışmalarında ve iş planı için kullanılır. Bu bilgiler için bölgenin belediyesine ve emlak uzmanlarına da danışabilirsiniz. Bölgenin koşulları, insan dinamiği, iş alanları ve belediyenin bu bölge ile ilgili verdiği hizmetler, arsanın konumunu belirleme sürecinde size yardımcı olur. Bu bilgiler ışığında hareket etmek, uzun vadede sizin için kazanca dönüşür.

Arsa Emsal Değeri Nedir?

Arsa kiralamak için emsal değerleri hakkında bilgin sahibi olmak önemlidir. Arsa emsal değeri, arsanın imar planı doğrultusunda bir parsel üzerine inşa edilecek yapının, toplam inşaat alanı sınırlarının belirlendiği hesaplamayı ifade eder. Arsa içinde inşa edeceğiniz yapının kat sayısını, emsal değeri belirler. Yapılacak binalar, inşaat alanı imar planı üzerinde belirtilen inşaat emsalinden fazla olmamalıdır. Emsal değeri teknik olarak KAKS olarak bilinir. Kat alanı kat sayısı kısaltması olan KAKS, nüfus veya nüfus kullanım yoğunluğu diye de tanımlanabilir. Arsa için emsal değeri, inşa edeceğiniz kat sayısı ile doğru orantılı olduğu için, kiralama sebebine uygun olarak dikkat edilmesi öncelikli konulardandır.

Altyapı Hizmetleri Neden Önemlidir?

Arsa kiralarken, altyapısı tamamlanmış bir arsa seçimi, sonradan çıkacak sorunları engeller. Kanalizasyon hizmetleri, su, elektrik ve ulaşım hizmetleri altyapı kapsamında değerlendirilir. Kiralanan arsa ulaşım imkanlarını sağlamalıdır. Yol hizmetleri sağlanmamışsa, bu alanda yapılacak eylemler uzun vadede sorunları da beraberinde getirir.

Kanalizasyon altyapısı tamamlanmış olmalıdır. Kanalizasyon, şehrin altyapı sistemine bağlı olduğunda, kiralanan alanda faaliyet göstermek kolaylaşır. Şebekeye bağlı olan sistemler içinde, iş planlarına uygun şekilde hareket edilir ve mevcut işlerle ilgili daha sağlıklı planlama yapılır.

Su ve elektrik altyapı çalışmaları tamamlanmış olmalıdır. Suya ve elektriğe ulaşım, hangi alanda iş yaparsanız yapın önemlidir. Şebekeye bağlı olmayan ve altyapısı tamamlanmamış araziler, kiralama açısından uygun değildir.
Altyapı çalışmaları temel ihtiyaçları ifade eder. Bir arsa da, yaşayan bir canlı gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Bu temel ihtiyaçlar sağlanmamışsa, yapılacak iş ile ilgili ya da arsanın kendisi ile ilgili sorunlarla uğraşmak zorunda kalırsınız. Bu sorunları baştan halledebilmenin yolu, altyapı hizmetleri tamamlanmış arsalar ile giderilir.

Altyapı çalışmaları, konumu ve emsal değeri arsa kiralarken öne çıkan alanlardandır. Bu alanları doğru bilgi ile şekillendirmek, arsa seçimlerinizde avantaj sağlar. Bu avantajları yatırımlarınıza pozitif olarak yansıtabilirsiniz

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
26 ton Türk mandalinasının Rusya'ya girişi engellendiÖnceki Haber

26 ton Türk mandalinasının Rusya'ya giri...

FETÖ'den Açığa Alınan İl Müdürlüğü Çalışanları Görevlerine Geri DöndüSonraki Haber

FETÖ'den Açığa Alınan İl Müdürlüğü Çalış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar