Şekerbank

Antalya’da Personele Tarım Sigortaları Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya’da Personele Tarım Sigortaları Eğitimi Verildi
Tofidass

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 19 İlçe Müdürlüğünden teknik personele Manavgat, Kumluca ve Demre İlçe Müdürleri ile İl Müdürlüğü teknik personelinin katıldığı toplantıda doğal afetler durumunda yapılması gerekenler ve afet hasar tespit konusu ile tarım sigortalarında yaşanan son gelişmeler hakkında Tarsim ile işbirliğinde tarım sigortaları eğitimi yapıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gökhan Karaca “ Doğal afetler hayatımızın bir parçası. Bilhassa tarım sektöründe hayati bir öneme sahip. Tüm sezon boyunca verilen emeklerin heba edilmesi ile sonuçlanabilen doğal afetleri engellemek mümkün değil. Ancak doğal afetlere vb. olumsuz durumlara karşı öncesi ve sonrasında alınabilecek tedbirler var. Öncesinde alınabilecek tedbirler karşılaşılacak zararın ölçüsünü azaltmaya yönelik adımlardan ibarettir. Sonrası için ise üreticilerimizin yapacağı en önemli hareket tarım sigortası yaptırmaktır.

Sigorta genel anlamda alınabilecek tüm tedbirlere rağmen oluşan zararların poliçe dahilinde belirtilen kriterlere göre tanzim edilmesidir. Üreticilerimizin bu noktada bilinçli olmalarıyla ve bu bilinçle yaptıracakları sigorta ile zararlarının tamamıyla karşılanması mümkündür. Bu noktada tarsim uzmanları üreticilerimizi sürekli bilgilendirmektedir. İl müdürlüğü olarak 19 ilçemizde yaptığımız çiftçi toplantıları, kadın çiftçi toplantıları, gece toplantıları ve üretici ziyaretleri ile birçok konuda olduğu gibi tarım sigortaları konusunda da üreticilerimizi bilgilendiriyor ve onların merak ettikleri konular hakkındaki soruları cevaplandırıyoruz. Üreticilerimizin poliçe kapsamı ve şartları ile hangi durumlarda zararlarının tamamının karşılanacağını bilmeleri için bilgilendirme faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz.

19 ilçemizden teknik personelimize Tarsim işbirliği ile yaptığımız bilgilendirme toplantısı ile doğal afetler durumunda yapılması gerekenler ve afet hasar tespit konusunda Tarsim ile işbirliğinde eğitim verdik. Ayrıca tarım sigortasında yaşanan yeni gelişmeler ve yapılan güncellemeler hakkında da ayrıca bilgilendirme yaptık. Çiftçilerimizin üretimlerinin ve geçimlerinin sürdürülebilirliği için tarım sigortası yaptırmaları hayati öneme sahiptir. Çiftçilerimizin zamanında tarım sigortası yaptırmalarını mutlaka öneriyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmarabirlik Elazığ Ve Malatya İçin Seferber OlduÖnceki Haber

Marmarabirlik Elazığ Ve Malatya İçin Sef...

Renkli Pamukta Deneme Üretimi Başarılı OlduSonraki Haber

Renkli Pamukta Deneme Üretimi Başarılı O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar