Şekerbank

Ankara’da Şap Hastalığına Karşı Yeni Eylem Planı Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara’da Şap Hastalığına Karşı Yeni Eylem Planı Başlıyor
Tofidass

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli ekonomik kayıplara yol açan şap hastalığına karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığı Kontrol ve Eradikasyon Eylem Planı çerçevesinde Ankara'da yapılacak çalışmalar Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Veysal Çetin, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Kaya, ilçe müdürleri ve veteriner hekimler katıldı.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı Veysal Çetin, Bakanlığın FAO ile yaptığı çalışma sonucunda, Orta ve Batı Anadolu'yu da kapsayan ve içerisinde Ankara'nın bulunduğu 44 ilde aşılı ariliğe geçiş programı başlatıldığını hatırlatarak, düzenlenen toplantıyla eylem planı çerçevesinde yapılacak çalışmaların ele alınacağını ve bir yol haritası çizileceğini söyledi.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Kadir Kaya da Ankara'nın şap aşılamasında en başarılı iller arasında yer aldığını ancak, şap hastalığının çok kolay ve çok hızlı yayılabilen bir hastalık olması sebebiyle topyekün bir mücadelenin şart olduğunu ifade ederek, ülke çapında yapılacak çalışmayla hastalıkla mücadelede başarı sağlanabileceğini kaydetti.

Toplantıda daha sonra söz alan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Mustafa Göçtü katılımcılara, şap hastalığı, bulaşma yolları ile hastalığın kontrol ve eradikasyonuna imkân sağlayacak tedbir ve uygulamalar hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi. Göçtü, hastalıkla mücadelede başarı sağlanabilmesi için aşılama uygulamalarının yanı sıra sektörde faaliyet gösteren tüm paydaşların yürütülen çalışmalara katkı sağlamalarının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılması karşılıklı görüş alış verişi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş Dünyasını Bırakıp Çiftlik KurduÖnceki Haber

İş Dünyasını Bırakıp Çiftlik Kurdu

İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası BaşlıyorSonraki Haber

İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası Başl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar