Şekerbank

Anamur 2. Tarım Ve Gıda Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur 2. Tarım Ve Gıda Fuarı Açıldı
Anamur çiftçisini yeni tarım teknolojileri ile tanıştıran ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmelerine olanak sağlayan 8-11 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı.
Tofidass

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur Kaymakamlığı, Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği,  Anamur Ziraat Odası ve CNR Holding tarafından düzenlenen Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı, Anamur Şehit Atanur Bal Fuar Merkezi’nde üreticilerle buluştu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ilçenin potansiyelini dünyaya tanıtmayı amaçlayan fuarın açılışına, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Projeler Koordinatörü Tahsin Tüfekçi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, CNR-Pozitif Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı, milletvekili adayları, çok sayıda üretici ve vatandaş katıldı.

Anamur çiftçisini yeni tedarikçilerle buluşturan, traktör, iş makinesi, modern otomasyonlu seralar, sera tipi ısıtma sistemleri, bahçe ve sera tipi makine ve ekipmanların sergilendiği,  aynı zamanda çiftçinin, sera kurulumlarından, üretime, ambalajlama ve pazarlama departmanlarına kadar her alanda yeni tarım teknolojilerini de yakından görmesini sağlayan Anamur 2. Tarım ve Gıda Fuarı’na 75 firma ve 100’ün üzerinde marka katıldı.

Açılıştaki konuşmasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Elele, gönül gönüle Anamur’u hak ettiği yere getireceğiz. Anamur, Mersin’imizin belki en uzağında ama gönlümüzde de yüreğimizde de en yakınımızda olan bir ilçemiz. Anamur’a vaat ettiğimiz şeyleri inşallah en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Anamur ile ilgili Hal Tesisi yapılmasına yönelik gayretlerimiz, çabalarımız var. Anamur’daki sivil toplum kuruluşları ve Anamur Belediyemizin sayesinde bu proje belli bir noktaya geldi. İnşallah arsa problemi çözüldüğü takdirde, yeni Hal Tesisi’ni Anamur’a yakışır bir şekilde kuracağız” şeklinde konuştu.

Anamur’da alt yapı çalışmaları yapıldığının altını çizen Başkan Kocamaz, “Yenilenen içme suyu boruları, yapılan kanalizasyon çalışmaları, hizmete sunulan Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur’a nefes aldıracak. Halen suyu olmayan, yolu olmayan köylerimiz var. Bu köylerin su problemlerini çözmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yine daha önce söz verdiğimiz gibi, üç yıl içerisinde Anamur’da da Mersin genelinde de susuz bir köyümüz,  bir yerleşim birimimiz kalmayacak” dedi.

Başkan Kocamaz, Anamur ile ilgili planlanan birçok proje olduğunu belirterek, “Bu projelerden biri olan sahil düzenlemesi ile ilgili Anamur Belediyemizin hazırlattığı projenin yakında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ihalesini yapıp, çalışmalara başlıyoruz. Yine bunun yanı sıra Anamur Belediyemiz ile birlikte yapmayı düşündüğümüz sahil projemiz ve Adatepe projemiz var, bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda şu anda Anamur’a yakışmayan otogarın da yeni bir mekanda, daha güzel ve Anamur’a yakışır bir şekilde, dizayn edilmesi için çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.

Gerçekleştirilen bu fuarların, üreticilerin bilgi alışverişi ve ürünlerin değerlendirilmesi açısından önemini vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Fuarlar bir bölgeye hareket getirir. Bir bölgenin ürettiği ürünlerin tanıtımına mekan oluşturur, ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için fırsat oluşturur. Aynı zamanda da ürünleri yetiştiren üreticilerin bir araya gelmesini sağlayarak, bilgi ve birikim paylaşımını temin eder. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu fuarların, her yıl daha da gelişerek devam etmesini ve üreticimize sağladığı katkıyı arttırmasını temenni ediyorum”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların sonunda Başkan Kocamaz’a verdiği desteklerinden dolayı Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör tarafından plaket takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldıÖnceki Haber

Kahramanmaraş 2. Gıda, Tarım ve Hayvancı...

TKDK ON BEŞİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI AÇIKLANDISonraki Haber

TKDK ON BEŞİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI AÇIK...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar