Şekerbank

‘’Anadolu Bacıları Güçleniyor’’ Projesine 500 Bin TL Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘’Anadolu Bacıları Güçleniyor’’ Projesine 500 Bin TL Destek
Tofidass

Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı teklif çağrısı kapsamında açtığı Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı sonuçları açıklandı.

Polatlı Ticaret Odası ‘nın sunduğu Polatlı Belediyesi, Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi, Polatlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Polatlı Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’nin proje ortağı olduğu  ‘’Anadolu Bacıları Güçleniyor’’ isimli projede başarılı görülerek destek sunulacak projeler arasında yerini aldı. 2016 yılında ilçemizde kurulan Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifini daha da güçlendirmek adına sunulan projeye Ankara Kalkınma Ajansı yaklaşık  500.000 TL mali destek vermeyi kabul etti. Proje süresi ise 18 ay olarak belirlendi. Kurulduğundan bu yana Pancar Pekmezi başta olmak üzere Portakallı Havuç Reçeli, Polatlı Eriştesi, Kavun Reçeli, Karpuz Reçeli gibi birçok yerel ürünün imalatını yapan Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi proje ile atölyelerini büyüterek güçlendirecek ve yerel ürünlerin üretimini daha da artıracak. Ayrıca projede Polatlı Tarih Turizminin tanıtımı içinde faaliyetler yer almakta.

Proje sonuçları açıklandıktan sonra açıklama yapan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya’’Yerel ürünlerde markalaşmanın önemini biliyoruz ve önemsiyoruz. Bu bakımdan ilk olarak Pancar Pekmezi için coğrafi işaretli ürün başvurumuzu tamamladık. Tamamen doğal ve katkısız olan Pancar pekmezinin üretimini endüstriyel anlamda yapan tek nokta şuan da bizim kurduğumuz Kooperatiftir .Önümüzdeki aylarda Pancar Pekmezinin coğrafi işaretini alacağız.Sonrasında da diğer yerel ürünlerimiz içinde başvurularımızı yapacağız.

İlçemizi birçok Ulusal fuarda temsil eden Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi  www.n11.com üzerinden satış yapmakta olup, bunun yanı sıra Big Chefs Restaurant  mağazalarına ayda 300-400 kg arası ürün üretmektedir. İnşallah bu proje ile çatımız altında emeklemeye başlayan kooperatif, Kalkınma Ajansı projesi ile koşmaya başlayacaktır. İlçemize ve Kooperatifimize şimdiden hayırlı olsun.’’ dedi.

“Anadolu Bacıları Güçleniyor” isimli projenin amacı: Polatlı’da marka değeri taşıyan yerel ürünlerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde markalaşmanın sağlanması ve Pazar ağının genişletilmesi, Polatlı ilçesinin geleneksel ürünü olan Pancar Pekmezinin yenilikçi yöntemlerle katma değerinin arttırılması olarak belirlendi. Projenin ilk faaliyetleri Ağustos ayı sonunda başlayacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Ankara armudu' Antalya'nın olduÖnceki Haber

'Ankara armudu' Antalya'nın oldu

Tarım Danışmanları Zoru BaşardıSonraki Haber

Tarım Danışmanları Zoru Başardı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar