Şekerbank

'Ana arı ve Polen' Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Ana arı ve Polen' Dağıtıldı
Tofidass

İlçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmeyi hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme ilçesinde arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla üreticiye ana arı ve polen tuzağı dağıttı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, Terme ilçesindeki arıcıları sevindirdi. Üretici ve yetiştiricilerin taleplerini hızla yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, arıcıların polenleri rahatça toplaması için polen tuzağı, kaliteli bal üretilmesi için ana arı dağıttı.

Terme Belediyesi önündeki ana arı ve polen tuzağı dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Terme Ziraat odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, Belediye Meclis üyeleri ile Terme’li arıcılar katıldı.

KALİTELİ BALIN KAYNAĞI
Ana arı ile polen tuzağı dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, 6360 sayılı yasa kapsamında Büyükşehir Belediyelerinin tarım ve hayvancılığa destek vermenin görevlerinden birisi olduğunu söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Arlı, “ Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun’umuzu hak ettiği seviyelere taşımak en önem verdiğimiz görevlerimizden biridir. Kaliteli balın kaynağı güçlü koloni, güçlü koloninin kaynağı da güçlü ve genç ana arıdır. İlimiz potansiyelinde arıcılık konusunda yapılan araştırmalar sonucunda Terme’nin birinci ilçemiz olduğu belirlenmiştir. Bugün burada geçen sezon yetiştiremediğimiz ana arı ve polen tuzağı dağıtımı yapacağız. İnşallah bu desteklemenin sonucunda sizler gelirinizi arttıracaksınız. Bizlerde sizlere desteklerimizi vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise ilçe ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa büyük projelere imza attığını söyledi. Tarımsal çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi'nin destekçisi olacaklarını söyleyen Kul “Yeni Büyükşehir yasası ile sadece yol ve kaldırım çalışmaları yapılmıyor, tarımsal çalışmalara da önem veriliyor. Bende arıcılık sertifikası olan birisi olarak bu çalışmaları sonuna kadar destekliyorum. İlçemizdeki çiftçilerimize destek ve katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hollanda'da 40 yıl çalıştı Koçarlı'ya yumurta çiftliği kurduÖnceki Haber

Hollanda'da 40 yıl çalıştı Koçarlı'ya yu...

Tıbbi ve Aromatik Bitki Fideleri DağıtıldıSonraki Haber

Tıbbi ve Aromatik Bitki Fideleri Dağıtıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar