Şekerbank

60 BİN LİRA SERMAYE, 6 MİLYON LİRA OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
60 BİN LİRA SERMAYE, 6 MİLYON LİRA OLDU
Tofidass

Mustafa Özer, 1992 yılında Yozgat’a bağlı Yenipazar Kasabasında dünyaya geldi.  Babasının ölümünün ardından annesi ve abiyeleriyle birlikte zorunlu göç olarak gurbete, Yalova’ya göçtü.  Orada 2 yıllık yüksekokul bitiren Mustafa Özer, Yozgat’ı, doğduğu yeri, yani baba ocağını unutmayarak köyüne döndü. 60 bin lira ile yola çıkan Özer memleketine dönerek, Yozgat’ın en büyük süt üretim çiftliklerinden birisini kurdu.

Çiftliği kurmadan önce cebinde sadece proje parası olarak 60 bin lirası olduğunu ifade eden Özer, şu anda çiftliğin içindeki hayvanları ile birlikte değerinin 6 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Başarısının hikâyesini anlatan genç müteşebbis Mustafa Özer “Hayatımda farklı sektörlerde ticaret yaptım. 2010 yılında matbaacılık yaptım mesela. Daha sonra da bir kafenin işletmeciliğini yaptım. Ticaretin her türlüsünü denedim. Ailemin diğer iki ferdi ise pasta imalatında çalıştı, pasta ustaları. 2013 yılında tekrar Yozgat’a hayvancılık için geri geldik. Aslında 2009 yılından itibaren ticaret amaçlı küçük çaplı, küçükbaş hayvan ticareti yapmaya başlamıştım; akrabalarım, büyüklülerim ve aklım burada, Yenipazar’daydı. Buraya geliş sebebimiz TKDK’nın verdiği teşvik. Bunların detaylı bir şekilde araştırmasını yaptım. Araştırmasını yaptıktan sonra memleketimizde bu işi daha iyi yapacağımız için yatırımımızı buraya yaptık. Daha önce ilçemizde hayvancılık konusunda TKDK’dan destek alanlar vardı. Ama bununla yetinmedim, şehir şehir gezdim farklı örnekleri gördüm. Gittiğim her işletme beni daha da heyecanlandırdı, umutlandırdı” dedi.

Yeni Hayatına Doğduğu Yerde Başladı

Modern bir tesisinin içindeki çocuk yüzüyle, ellerindeki nasır ve alnındaki terle patronu kendisi Mustafa’nın,  gururu ve inancı köyünden başlayıp tüm Yozgat’ı, hatta tüm memleketi aydınlatıyor. Memleketine dönerek yeni hayatına başlayan ve örnek bir başarıya imza atan Mustafa Özer,  “2014 yılında projemizi hazırladık ve TKDK’ya verdik. Projemiz onaylandı ve 2 milyon 900 bin lira TKDK’dan teşvik alarak 2015 yılında işletmemizi faaliyete geçirdik. İlk etapta 80 adet hayvan aldık. Şu anda anaç ve yavrularımızla birlikte toplam 130 tane hayvan sayısına ulaştık. Şu anda biz burada süt üretimi yapıyoruz. Kapasitemizin 4’te 3’ü çalışmasına rağmen 1 buçuk ton günlük süt alıyoruz” diye konuştu.

Şu anda sadece süt üretimi yaptıklarını belirten Özer, ilerleyen dönemlerde damızlık olarak kendi üretimlerini yapacaklarını, erkek danaları kesime gönderip, dişileri de damızlık olarak büyütüp gerek ticaretini, gerekse işletmenin ilerleyen dönemini devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Vali Yurtnaç Besi ve Süt Çiftliğini Ziyaret Etti

Özer’in azmi ve kararlığıyla kurduğu besi ve süt çiftliğini ziyaret eden Vali Kemal Yurtnaç, Mustafa Özer’in kendi memleketine gelip tarım ve hayvancılık yapmasını örnek göstererek Yozgat’ın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Böylesine kapsamlı bir besi ve süt çiftliğinin Yozgat’ta bulunmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Yurtnaç, “Yozgat’ın kırsal kesimleri özellikle hayvancılık bakımından güzel bir merkez. İşletme sahibi arkadaşımız Yozgatlı ve uzun yıllar Yalova’da yaşamış. Daha sonra hayvancılık yapmaya karar vermiş ve başka bir ili değil, kendi doğduğu yer olan Yozgat’ı tercih ederek işletmesini buraya kurmuş” dedi.

Yozgat’ı tarım ve hayvancılık alanında bir merkez yapmayı hedeflediklerini bu konuda hükûmetimizin farklı kurumlar kanalıyla verdiği destekleri yatırımcılara anlatacaklarını ifade eden Vali Yurtnaç, her daim müteşebbislerin yanında olacaklarını önlerindeki engellerin kaldırılması konusunda tüm kamu birimlerinin hassasiyetle çalışacağını vurguladı.  Yurtnaç,  “Kozanlı Karaca Besi ve Çiftliği sahibi Mustafa Özer’in gerek yaşıyla gerek cesaretiyle Yozgat’a örnek olacak” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde Besicisine 4,5 Milyonluk Hibe DesteğiÖnceki Haber

Niğde Besicisine 4,5 Milyonluk Hibe Dest...

Arıcılar Kendi Ana Arılarını ÜretebilecekSonraki Haber

Arıcılar Kendi Ana Arılarını Üretebilece...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar