Şekerbank

5 Genç Çiftçiye 200 Koyun ve Keçi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 Genç Çiftçiye 200 Koyun ve Keçi Verildi
Tofidass

5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi tebliği kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Katamonu'ya tahsis edilen 7.770.000 TL. ödenek karşılığında desteklenmesine karar verilen 259 projenin uygulanmasına başlandı. Bu kapsamda 182 büyükbaş ve küçükbaş hayvan projesinden 5 genç çiftçiye 40'ar baş hayvan olmak üzere toplam 200 küçükbaş hayvan törenle dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan dağıtım törenine; İl Müdürü Osman YAMAN, Şube Müdürleri, proje sahibi genç çiftçiler, genç çiftçi proje yürütme biriminde görevli teknik personel ve yerel basın mensupları katıldı.

Törende hak sahibi genç çiftlilerden İlimiz Merkez Burhanlı Köyünden Necmiye MENTEŞOĞLU'na ilk koyununu teslim eden İl Müdürü YAMAN, burada yaptığı konuşmada; " İlimizde toplam 259 proje uygulandığını, bu projelerin 89 besi danası, 63 damızlık düve, 56 arıcılık, 30 küçükbaş hayvan, 5 kanatlı, 5 coğrafi işaretli ürün (sarımsak), 4 örtü altı tesisi, 2 tıbbi aromatik bitki üretimi, 2 kapama meyve bahçesi tesisi,   1 mantar üretim tesisi, 1 süs bitkisi yetiştiriciliği ve 1 üzümsü bitki (böğürtlen yetiştiriciliği) olduğunu belirtti. 30 küçükbaş hayvan genç çiftçi projesinden 5 genç çiftçiye 38'i dişi 2'si erkek olmak üzere 40'ar adetten toplam 2 genç yatırımcıya 80 kıl keçisi ve 3 genç yatırımcıya 120 akkaraman koyunu dağıtımının yapıldığını, geri kalan hayvanların ise kasım ayı başına kadar belli bir program dâhilinde dağıtımlarının yapılacağını belirtti. Dağıtımı yapılan küçükbaş hayvanların genç çiftçilere, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Küçükbaş hayvanlar hak sahibi çiftçilere kulak küpe numaralarına göre hibe şeklinde verilmiş olup, işletme kontrolleri İl Müdürlüğü personeli tarafından muhtelif zamanlarda yapılacak.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Patates İçin Acil Önlem Alınmaz İse Sorun DerinleşecekÖnceki Haber

Patates İçin Acil Önlem Alınmaz İse Soru...

Kiraz İlçesindeki Dolu Zararına Karşı Hasar Tespit Çalışmaları YapılıyorSonraki Haber

Kiraz İlçesindeki Dolu Zararına Karşı Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar