Şekerbank

442 işletmeye 2.084.683 TL para cezası uygulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
442 işletmeye 2.084.683 TL para cezası uygulandı
Tofidass

 Ankaralıların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmeleri için denetimlerini aralıksız sürdüren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri; gıda maddeleri imalat ve satış yerlerine yönelik olarak denetimlerini sıklaştırdı. İmalathane ve satış yerleri; hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, çalışma şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden sıkı bir şekilde denetlenerek, mevzuata aykırı işlem yapan işyerlerine yaptırımlar uygulanıyor.

Ankara'da bulunan 31.254 işletmeye yılın ilk 6 ayında 23.889 denetim gerçekleştirilerek, bu denetimler sonucunda; 442 işletmeye 2.084.683 TL para cezası uygulandı.

İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan denetimlere zaman zaman refakat eden İl Müdürü Korkmaz, "İl ve ilçe müdürlükleri olarak Ramazan ayı ve akabinde bayram boyunca sıklaştırdığımız denetimler yıl içerisinde de düzenli olarak devam edecektir." dedi.

İşletmelere de uyarılarda bulunan İl Müdürü Korkmaz, işletmelerde özellikle hijyen konusunda meydana gelebilecek aksaklıklara asla müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Ankaralıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak bizim en büyük hedefimiz ve amacımız. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin bu konuda titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul etmeyiz."

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Ankaralıların gıda konusunda bir sıkıntı yaşamamaları için bütün imkanları seferber ettiklerini ve aralıksız olarak denetimler gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ankaralılardan da gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattı ile il ve ilçe müdürlüklerine bildirmelerini istedi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muş'ta 4 bin TL ücretle çoban aranıyorÖnceki Haber

Muş'ta 4 bin TL ücretle çoban aranıyor

Sulama Makine ve Ekipman Desteği Sonuçları AçıklandıSonraki Haber

Sulama Makine ve Ekipman Desteği Sonuçla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar