Şekerbank

2016 Uluslararası Bakliyat Yılı Hazırlıkları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2016 Uluslararası Bakliyat Yılı Hazırlıkları Devam Ediyor
0
Tofidass

2016 Yılının Bakanlığımızca  Bakliyat yılı ilan edilmesi nedeni ile Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce de çiftçilere eğitim faaliyetleri başlatılmış ve özellikle sonbahar kış döneminde yoğun bir şekilde devam edecektir. Eğitimlerde özellikle baklagil yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılarla mücadele, Baklagilin beslenmedeki faydaları konusunda çiftçiler bilgilendirilmiş olup, bu kapsamda Çankırı İli merkez Germece köyü nohut ekim alanları kontrol edildi ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat GAMZELİ ve Yönetim kurulu üyesi Zeynel ÇELİK' inde eşlik ettiği nohut tarlalarındaki incelemeye Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, İl Müdür Yardımcısı Halil TEKİN ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer DOĞAN katıldı.

Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Gelişmekte olan Ülkelerin çoğunda Bakliyatlar; düşük yağ oranı yanında sahip olduğu yüksek lifli protein kaynağı nedeni ile geleneksel kültüre uygun çeşitlilikte ve yoğun olarak tüketilen, sağlıklı ve dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçası durumundadır. Diğer taraftan toprağın verimliliğine olumlu etkileri, yüksek azot tutabilme kapasitesi ile sürdürülebilir tarım ve ekim nöbeti açısından önem arz ettiği bilinen bir gerçektir.

Dünya tarımsal ticaretinde önemli bir yer tutan bakliyat, Ülkemiz açısından da büyük önem arz etmektedir. Nohut ve mercimeğin gen merkezi olan Türkiye, Dünyada ana baklagil üreticisi ve ihracatçısı konumunda olup, baklagiller üretim, tüketim, tohum, tarıma dayalı sanayi, ihracat, ithalat, üretici örgütlenmesi yönüyle ülkemizin Gayri Safi Milli Gelirinde önemli bir paya sahiptir. Bütün bu sayılan sebeplerden dolayı bizde il müdürlüğü olarak İlimizdeki sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halinde baklagil üretimini ve verimini en üst seviyeye çıkartıp, tüketimi de teşvik için elimizden gelen gayreti ve çalışmayı göstereceğiz." dedi.

Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak tüm çiftçilerimizin Bakliyat yılı olan 2016 yılında daha fazla ekiliş alanı ve daha fazla üretim ile Ülkemize katkı sağlamak istiyoruz temmenninlerinde bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker, Şarkışla'ya 20 bin tonluk silo yapacakÖnceki Haber

Kayseri Şeker, Şarkışla'ya 20 bin tonluk...

Kamyondan su sızdı, yakalanan 10 ton midye imha edildiSonraki Haber

Kamyondan su sızdı, yakalanan 10 ton mid...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar