Şekerbank

1. Bal Şenliği Düzenlendi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1. Bal Şenliği Düzenlendi.
Sulakyurt İlçesine Bağlı Koru Köyünde 1. Bal Şenliği Düzenlendi.
Tofidass

Düzenlenen Bal Şenliğine; Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Sabri Köyük, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Atanur Aydın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Er, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Programın başlangıcında Koruköy muhtarı Gürsel Öztürk açılış konuşması yaparak ilkini yaptıkları şenliğe katılan bütün davetlilere ve sponsor olan firmalara teşekkür etmiştir. 
Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahri Yılmaz da yaptığı konuşmada birlik olarak faaliyetlerinden bahsederek 2017 yılında “Dünya Arıcılık Kongresi”ni Türkiye’de gerçekleştireceklerini vurguladı.
Daha sonra bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale tarımı hakkında bilgi vererek özellikle arıcılık konusunda il müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları ve bakanlık desteklemelerini anlattı. Şenliğin Kırıkkale tarımına katkı sağlaması temennisinde bulundu. 
Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik de konuşmasında şenliğin ilçe tanıtımına katkısı olacağını söylemiştir.
Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ da konuşmasında şenliğin ilçeye faydalı olmasını temenni etmiştir.
Açılışta konuşan Valimiz Sayın Ali Kolat; “Şenlikte katılımcılarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu, festivale katkı sağlayan Türkiye Arıcılar Birliği Merkezi Başkanına ve Köy Muhtarına teşekkür etmiştir. Bal konusunda üreticilerin istedikten sonra, çok güzel çalışmalar yapabileceğini ifade etmiştir. Köylerimizi daha yaşanabilir bir hale getirebilmek için, şehirlerdeki imkânları da burada sağlayabilmek için, devlet olarak, hükümet olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söylemiştir. Gençlerin tekrar köylere gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini, tarım ve hayvancılık alanlarında yeterince üretim sağlanması gerektiğini, kamu kurum ve kuruluşları olarak, her zaman kapılarının halka açık olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylemiştir.
Son zamanlarda ülkemiz, çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini bu sıkıntıları aşmak için birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, güçlü tutarak şer odaklarının üstesinden gelinebileceğini ve bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle andıklarını, geride kalanlarına da sabırlar dilediklerini vurgulamıştır. Organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür etmiştir.
Programda daha sonra, bal üreticiliği konusunda dereceye 1. Ahmet İğdeli 2. Hasan Erkuş ve 3. Seyit Tamkoç’a Valimiz Sayın Ali Kolat, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ ve Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik tarafından, hediyeler verilmiştir.
Üreticilere hediyelerin verilmesinin ardından, Valimiz Sayın Ali Kolat, şenlik alanındaki bal stantlarını tek tek gezerek üreticilerinden, bal yetiştiriciliği hakkında çeşitli bilgiler almıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üzüm yarışmasının finali ve ödül töreni gerçekleştirildiÖnceki Haber

Üzüm yarışmasının finali ve ödül töreni...

Delice Meşeyayla Köyü 14. Üzüm Festivali Düzenlendi.Sonraki Haber

Delice Meşeyayla Köyü 14. Üzüm Festivali...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar