Şekerbank

Zooteknist Ziraat Mühendisleri Ankara'da Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zooteknist Ziraat Mühendisleri Ankara'da Buluştu
Tofidass

Zootekni Federasyonunun daveti üzerine ülkemizdeki ziraat fakülteleri zootekni bölümü öğrencileri, akademisyenleri, zooteknist ziraat mühendisleri 10 Kasım haftasına özel Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.  Anadolu’nun dört bir yanından gelen gençler Ulu Öndere açtığı yolda gösterdiği hedefte durmadan yürüyeceklerinin sözünü bir kez daha verdi.

Tören eşliğinde çelenk bırakılıp Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ' nün kabrini ziyaret eden katılımcılar

Anıtkabirdeki törenler sonrası, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde "Atatürk ve Tarım " konulu bir konferansa katıldılar.

Konferans Ankara Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ tarafından verildi.

Açılış konuşmalarında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsel Dellal ev sahibi olarak yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Zootekni Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Berk AKKAŞ Cumhuriyetin 2. yüzyılına ülkemiz hayvancılığı için yeni, güçlü, donanımlı meslektaş kadrolarımızla Cumhuriyete yakışır evlatlar ve 1. vazifemize uygun çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Birçok okulumuzun kurucusu İlk üniversite ve fakültemizde bu tarihi salonda bunu bir kez daha belirtmek isterim dedi. Etkinliğin düzenleyicisi ve davette bulunan Zootekni Federasyonu Başkanı Dr. İsmail MERT ülke hayvancılığının dünden bu güne olan durumunu aktarıp gençler hem ülkemizin hem de mesleğimizin geleceği sizlersiniz. Üzerinize düşen bu sorumluluk bilinciyle kendinizi pişirip yetiştiriniz. Sizler bizim kıymetlimizsiniz. Ulu Önderin dediği gibi Türk mühendislerinin alnında Cumhuriyetin istikbalini aydınlatan ışık parıldar ışığınızla ülkemizi ve mesleğimizi aydınlatın bu hususta biz derneklerimiz ve federasyon yönetimimizle her zaman yanınızdayız. Dedi. Etkinliğe katkıları için Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri ve Nilüfer Belediyesine, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığına teşekkürde bulunan Başkan MERT Kurumlar arası işbirliğinin ne kadar önemli olduğuna ve birlikte yapılan çalışmaların güzelliğine değindi. Konferans sonrası Federasyon eski başkanları Prof. Dr. Hasan Rüştü KUTLU, Prof. Dr. Gürsel DELLAL ve Prof. Dr. Mesut Türkoğlu’na Hizmet Teşekkür plaketleri verildi.

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı, Ankara, Bursa, Konya dernek başkanları ve yönetimleri, Uludağ, Ankara, Selçuk ve Erciyes Üniversiteleri öğretim üyeleri, Ege Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi Zootekni Öğrenci Toplulukları, Ahi Evran Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, On Sekiz Mart Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Zootekni Bölüm Öğrencilerinden de Katılımla 250 kişi hazirunla seneye tekrarı dileğiyle etkinlik sona erdi.

Günün hatıra fotoğrafıyla etkinlik tamamlandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 1
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Gazetecileri Ve Yazarları Derneği (TAGYAD) İle Nişasta Sanayicileri Derneği (NİSAD) Ankara’da BuluştuÖnceki Haber

Tarım Gazetecileri Ve Yazarları Derneği...

Öğrencilere Toprak ve Toprak Analizi Teknikleri AnlatıldıSonraki Haber

Öğrencilere Toprak ve Toprak Analizi Tek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar