Şekerbank

Yozgat’a 232 Milyon Liralık IPARD Yatırımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat’a 232 Milyon Liralık IPARD Yatırımı
Yozgat İli IPARD Yatırımları Sözleşme İmzalama ve Toplu Açılış Töreni 18 Ekim 2015 Pazar günü, Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı’nın katılımıyla Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Tofidass

Yozgat İli IPARD Yatırımları Sözleşme İmzalama ve Toplu Açılış Töreni 18 Ekim 2015 Pazar günü, Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı’nın katılımıyla Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun tanıtıldığı slayt gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kurum Başkanı Ali Recep Nazlı, Yozgat’ta IPARD Programı kapsamında 256 proje ile 232 Milyon TL yatırım gerçekleştirildiğini vurgulayarak; “TKDK, 2011 yılından beri yatırımcılara ve üreticilere destek vermektedir. Bugüne kadar yaklaşık 11 bin projemiz oldu. Bu projelerle 45 bin kişiye istihdam sağladık. İnşallah bu 11 bin projemiz tam anlamıyla tamamlanıp hizmete geçtiğinde en az 100 bin kişi bu projelere sayesinde iş bulacak ekmek kazanacak. Bugüne kadar 42 ilimizde, 6 Katrilyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Bununda 3,3 Katrilyonunu hibe olarak vatandaşlarımıza hibe olarak verdik. Yozgat ilimizde Türkiye de IPARD projelerinden en fazla yararlanan il olduğunu buradan belirtmek isterim ”dedi.  

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na Teşekkür

Vali Abdulkadir Yazıcı yaptığı konuşmada Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu’nun Yozgat’taki icraatlarında cömert davranmasından dolayı teşekkür ederek; “Bugün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun ilimizdeki faaliyetlerinin sizlere tanıtımı ve toplu açılış töreni için buradayız. İlimiz, tarım ve kırsal kalkınmadan Türkiye’de en iyi ve en yüksek rakamlarla istifade eden ilidir. İlimiz de vatandaşlarımızın yüzde altmışa yakını çiftçilikle uğraşıyor. Yine ilimizin arazileri, ülkemizin genişlik bakımından ilk onun içerisinde yer almaktadır. Bu kadar ziraatla uğraşan insanın bol olduğu ve tarım arazisinin geniş olduğu bir ilde tabi ki vatandaşlarımızda devletimizin sunduğu bu imkânlardan istifade edecektir. Allah’a şükürler olsun, ilimizin neresine giderseniz gidin bu desteklerden yararlanan vatandaşlarımızı görebiliyorsunuz. Ben özellikle Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumunun ilimizde ki icraatlarında cömert davranmasından dolayı teşekkür ediyorum. Yine ilimizde bu kurumun görevlerini ifa eden idareci, yönetici ve alanda ki kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ilimiz bundan sonrada istifadesini en üst mertebede tutacaktır… ”dedi. 

 TKDK, 6 Katrilyonluk Yatırım Gerçekleştirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2007 yılında kurulduğunu ve o günden bugüne kadar 10 bin 765 projeye, toplam 5 milyar 778 milyon 995 bin 161 lira, yatırım yapıldığını belirten Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ; ” Tarım ve hayvancılık sektörüyle meşgul olan, kırsal alanda hayatını devam ettiren vatandaşlarımıza bu güne kadar birçok destek verdik. Tabi bu desteğin önemli bir kısmı da karşılıksız. Yaklaşık 6 katrilyonluk desteğin 4 katrilyon civarında ki kısmının hibe olarak verildiğini görüyor,  bundan da Türkiye olarak büyük bir gurur duyuyoruz. Yozgat’ın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla elde ettiği projelere baktığımızda Türkiye’de Yozgatlıların birinci sırada yer aldığını görüyoruz. Ben bu vesile ile bu projelerde ilimizi birincilik noktasına taşıyan, gerçekten rantabl, faydalı, yaralı, kar getirebilir ve Avrupa Birliği standartlarına uygun projeler üretmeyi başaran değerli Yozgatlı kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. Yozgat’ta bugüne kadar 256 projenin sözleşmesinin imzalandığını görüyoruz. Toplam yatırım tutarı 232 milyon TL ve bunun 131 milyon TL’si de hibe olarak vatandaşlarımıza verildi. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla Yozgat’ımızda 2016-2017 yıllarında daha büyük projelerin gerçekleştirileceğine, daha ileri adımların atılacağına yürekten inanıyorum. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı aracılığıyla Yozgat’ımızda devam eden projelerle ilgili hem tanıtım hem sözleşme imzalanması hem de bir farkındalık yaratılması maksadıyla Yozgat’ımızda gerçekleştirilen bu toplantının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Tören, hibe desteği sağlanan yatırımcılar için toplu sözleşme ve 256 işletme için kurdele kesimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeytinyağı kalitesi sevindirdiÖnceki Haber

Zeytinyağı kalitesi sevindirdi

Damızlık Koçlar Sahiplerini BulduSonraki Haber

Damızlık Koçlar Sahiplerini Buldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar