Şekerbank

Yaralı Dağ Keçisi Köylülerin Ağılına Sığındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaralı Dağ Keçisi Köylülerin Ağılına Sığındı
Antalya’nın Kaş ilçesinde yaralı bir dağ keçisi köylülere ait ağıla sığındı.
Tofidass

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Mahallesi’nde köylülerin ağılına giren yaralı dağ keçisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından teslim alınarak veteriner kontrolünün ardından Finike’deki Sarıkaya Koruma Sahası’na bırakıldı. Köylülerin iki gün önce yaşam alanına bıraktığı dağ keçisinin, korku içinde yeniden geri gelmesi üzerine yetkililere haber verildi. Köylüler, yakınlarda inşa edilen gölet için açılan taş ocağının oluşturduğu gürültünün yaban hayvanlarının bölgeden uzaklaşmasına neden olduğunu öne sürüyor.
Bezirgan Mahallesi’nin kuzey batısında yer alan doğal kayalık alan, bölgedeki dağ keçileri ve birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bölgede inşa edilen İkizce Göleti’ne malzeme sağlamak için açılan taş ocağı, yaban hayvanlarının yaşam alanlarına olumsuz etki ediyor. Bölgede yaşayan köylülerin iddiasına göre taş ocağında gerçekleştirilen patlamalar ve gürültüden kaçan dağ keçileri, zaman zaman köylülerin ağıllarına sığınıyor. O yaban keçilerinden biri de iki gün önce Bezirgan’da bulundu. Korkmuş halde bulunan yaban keçisini, köylüler araçla yaşadığı bölgeye geri götürüp bıraktılar. Ancak yaban keçisi ertesi gün yine aynı bölgeye geldi. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğü’nü arayan köylüler, yetkililerden yardım talep etti.
FİNİKE’DEKİ KORUMA SAHASINA BIRAKILDI
Bölgeye ulaşan Milli Parklar’a bağlı ekip, ağız ve burun bölgesi yaralı olan yaban keçisini veteriner kontrolü yapıldıktan sonra yaşam alanına götürüp bıraktı. Ancak yaban keçisi, yaşam alanına geri dönmeyince yetkililer dağ keçisini bu kez de Finike’ye götürdü. Burada yapılan tedavisinin ardından Arykanda Antik Kenti civarında bulunan Sarıkaya Koruma Sahası’na bırakıldı. Yaralı dağ keçisinin sağ salim doğaya bırakılmasına öncülük eden Bezirgan Mahallesi’nde yaşayan köylüler, yaban keçilerinin zaman zaman köylerine geldiğini ve geri gitmek istemediğini söylediler. Keçiyi bulan Erol Şalvarlı, "Biz bulduğumuzda korku içindeydi. Yakınlardaki taş ocağından çıkan gürültülerden korkup kaçtığını düşünüyoruz. Telaşla tellere çarparak ağzı ve burnu yaralanmıştı. İnsanlar yaban hayvanlarının yaşadığı alanları işgal edince onlar da insanların yaşadığı bölgelerde alıyorlar soluğu. Buna çok üzülüyoruz. Bu konuda insan olarak bizlere çok büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süt üretiminde küresel arz fazlası varÖnceki Haber

Süt üretiminde küresel arz fazlası var

Marmaris'teki toplu balık ölümüSonraki Haber

Marmaris'teki toplu balık ölümü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar