Şekerbank

VALİ TAŞYAPAN, BASINÇLI SULAMA DESTEĞİ ALARAK SEBZE ÜRETİLEN TARLALARI GEZDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VALİ TAŞYAPAN, BASINÇLI SULAMA DESTEĞİ ALARAK SEBZE ÜRETİLEN TARLALARI GEZDİ
Vali İbrahim TAŞYAPAN, Tevekli Mahallesi’nde çiftçiler ve market zinciri sahipleri ile birlikte, basınçlı sulama desteği alarak sebze üretilen tarlaları gezdi.
Tofidass
Vali İbrahim TAŞYAPAN, Tevekli Mahallesi’nde çiftçiler ve market zinciri sahipleri ile birlikte, basınçlı sulama desteği alarak sebze üretilen tarlaları gezdi. Vali Yardımcısı Vefa KAYA ve Tuşba Kaymakamı Musa SARI ile tarlaları gezen Vali TAŞYAPAN, burada Karasu Sulama Birliği Başkanı Ragıp ÇEÇEKEL ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi ALTUNER’den bilgi aldı.
 
Niğde ilinden gelerek Van’da kiraladığı 500 dekar arazide Vanlı ortaklarıyla sebze üretimi yapan Yıldırım Tarımcılık işletmesinin sahiplerini de ziyaret eden Vali TAŞYAPAN, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı Basınçlı Sulama Sistemleri’nden (KKYDP) faydalanan üreticinin sebze tarlalarını gezerek, gördüğü manzara karşısında tebriklerini iletti.
 
Tevekli Mahallesi’nde devletten aldıkları basınçlı sulama desteği ile sebze üreten çiftçilerle sohbet eden, bir süre traktöre binerek tarla da süren Vali TAŞYAPAN, Van’da meyve-sebzenin pahalı olduğunu, bu pahalılığın ise üreticilerin söz konusu ürünleri Adana’dan, Çukurova’dan, Bafra Ovası’ndan nakliye ücretleri ödeyerek vatandaşa sunmasından kaynaklandığını söyledi. Desteklerle üretim yapan yerlerin yaygınlaşması durumunda iç tüketimin buralardan karşılanabileceğini kaydeden Vali TAŞYAPAN, böylelikle Van’da yaşayanların kendi topraklarının ürünlerini ucuz, kaliteli ve lezzetli olarak tüketebileceğini belirtti. 
 
Vali TAŞYAPAN sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada yapılan hizmeti küçümsememek gerek. Çiftçilerimiz önemli bir faaliyet icra ediyor ve iş kuracaklara güzel bir örnek teşkil ediyorlar. Karşılaştıkları her türlü sıkıntıyı çekinmeden bizlere, kaymakamımıza veya tarım il ve ilçe müdürlerine aktarmalarını istiyorum. Üreticilerimize her türlü desteğe hazırız. Kendilerine bereketli ürünler ve başarılar diliyorum. Ayrıca burada bizlerle birlikte bulunan market zinciri sahiplerinin de bu üreticilerden alım yaparak üretimi teşvik etmelerini istiyoruz.” 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kanserde yeni umut eşek arısı olabilir mi?Önceki Haber

Kanserde yeni umut eşek arısı olabilir m...

Av Yasağı Bitti, Tezgahlar Balıklarla ŞenlendiSonraki Haber

Av Yasağı Bitti, Tezgahlar Balıklarla Şe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar