Şekerbank

Vali Kaymak: ‘Samsun, Tarımı İle Bölgeye Öncülük ve Liderlik Yapmaktadır’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kaymak: ‘Samsun, Tarımı İle Bölgeye Öncülük ve Liderlik Yapmaktadır’
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Samsun’da bulunan kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı ‘2. Tarım Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Osman Kaymak’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Samsun’da bulunan kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı ‘2. Tarım Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Osman Kaymak’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Samsun’un tarım potansiyeline dikkat çeken Vali Osman Kaymak, yaptığı konuşmasında, “Samsunumuz gerçekten bir tarım kenti. Cumhuriyet hükümetleri yıllardır, Samsun’un bu tarım kenti özelliğini dikkate alarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taşrada kurulmasını istediği hemen hemen bütün kurumları Samsun’da kurmuşlar. Bundan dolayı geçmiş ve bu günkü hükümetlerimize teşekkür ediyoruz. Samsun’un tarım özelliği hep başta tutulmuş, dikkate alınmış.” şeklinde konuştu.

Samsun tarım özelliği ile bölgeye öncülük ve liderlik yapmaktadır diyen Vali Osman Kaymak, “Tarımsal alanda faaliyet yapan bütün kurumlar burada. Bu kurumların da çalışmalarıyla ilgili olarak zaman zaman bir aya geliyoruz. Samsun'da 16 tarımsal alanda faaliyet yapan kurumların bir koordinasyonu gerektiğini düşündük. Bu anlamda tarım kuruluşları koordinasyon toplantısı yapıyoruz.” dedi.

Kurumların birbirleriyle koordine olmaları halinde çok daha pratik ve iyi sonuçlar alacağını söyleyen Vali Osman Kaymak, “Ben bu toplantıları çok önemsiyorum. Samsun tarım potansiyeli yüksek bir şehir. Şehrimizin nüfusunun yüzde 40'ına yakını tarımdan geçimini sağlıyor. Tarımda katma değeri artırarak insanlarımıza daha sağlıklı gıda üretmek ve bölgedeki insanların da kazançlarını daha çok artırmaya yönelik ne gibi çalışmalar yapılabilir, bunların koordinasyonu anlamında bir araya geliyoruz, toplantılar yapıyoruz. Toplantıya katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. İşlerinde başarılar diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Vali Osman Kaymak, konuşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taşra teşkilat müdürlerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra toplantıda koordinasyonu gerektiren hususları görüşüldü.

Toplantıya Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Çenesiz, DSİ 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Tarım ve Orman 11. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bayram Ay, TKDK İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Karadeniz Birlik Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Genel Müdür Yardımcısı Nedim Taflan, Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Şahin GİZLENCİ, Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Osman Aydın, Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü İsmail Aydın, Zirai Karantina Müdürü Mehmet Fatih Özdemir, Tohum Sertifikasyon Test Müdürü Mustafa KARAMAN, Samsun Limanı Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürü Burhan Akyıldız, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Birliği Bölge Müdürü Erol APAYDIN, Toprak Mahsülleri Ofisi Samsun Şube Müdürü Derya Şahinler, Orman İşletme Müdürü Celal KANBUR ve Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Ulukan katıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer, “Tarlada Kalan Domates, Markette 6 Liraya Dayandı”Önceki Haber

Gürer, “Tarlada Kalan Domates, Markette...

Karadeniz’de mezgit bolluğuSonraki Haber

Karadeniz’de mezgit bolluğu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar