Şekerbank

Ürün Bankacılığı Lisanslı Depo yatırımları hız kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ürün Bankacılığı Lisanslı Depo yatırımları hız kazandı
Kayseri Şeker’in Ürün Bankacılığı/Lisanslı Depo yatırımları hız kazandı
Tofidass

Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Mısır, Pirinç, Mercimek, Nohut, Fasulye, Bezelye, Ayçiçeği gibi ürünlerin Lisanslı Depolara stoklanarak elektronik ürün senedi aracılığıyla alım, satımı yapılmasında  2018 yılı sonuna kadar Zirai stopaj (% 2)vergisinden , kurumlar vergisinden (% 20),KDV’den muaf olması, depo kira desteği verilmesi çiftçilerin lisanlı depolara ilgisini artırdı.

Kayseri Şeker tarafından  Yozgat’ta Boğazlıyan İlçesi, Sivas’ta  Şarkışla İlçesi, Kayseri’de Develi ve Bünyan İlçelerine  toplamda  yüz bin tonluk lisanlı depo yatırımları  ile bu illerde pancar dışında  münavebe yıllarında çiftçilerin üretimleri olan daneli ürünlerin de değerlendirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kayseri Şeker’in 2015 yılı yatırımları arasında  Şarkışla ve Kayseri Merkezdeki Tarım Marketler  yanında Boğazlıyan  ve Şarkışla Lisanslı depolarının temellerinin  atılıp çelik silo konulacak konuma gelirken Develi İlçesine de yapılacak olan  ve halk arasında Ürün Bankacılığı olarak bilinen

Lisanlı depolarının  dualarla temel atma töreni yapıldı.

Develi’ye yapılacak olan Lisanslı depo yatırımlarının 10 Milyon Liraya mal olacağını belirten Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Develi ilçemize de  10 milyonluk bir yatırım kazandırmış olmak bizim açımızdan gurur vericidir. Biz çiftçimizin sadece şeker pancarı üretimi ile ilgilenmiyoruz. Çiftçimizin yetiştirdiği bütün ürünlerle ilgileniyoruz. Tarım marketler, bölge müdürlükler kurulması yanında  lisanlı depoculuk da çiftçimizin şeker pancarı dışındaki diğer tüm ürünlerine katkı sağlayacak, onların değerlerinin artmasına, çiftçinin daha fazla para kazanmasına katkı sağlayacaktır.Develi İlçemizdeki lisanslı depoların  önümüzdeki hasat dönemine yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu yatırım İnşallah bölgemize çiftçimize şirketimize hayırlı uğurlu olur. Allah devamını da yapmayı nasip eylesin dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da yapmış olduğu konuşmada;2011 yılına Sayın Başkanımız ekibi ile beraber Kayseri Şeker Fabrikasına Göreve geldiğin de Şeker Fabrikasının durumunu sıkıntısını hepimizde biliyorduk. Ama gece gündüz demeden ekibi ile beraber çalışıp batma durumunda olan bir fabrikayı Türkiye de ilk 500 sanayi kuruluşları arasına girme başarısını yakalamış ve Lisanslı depolar gibi yatırımlara imza atan bir duruma getirmiştir. Tüm bölge çiftçilerimizin ürünlerinin değerleneceği belki fiyatlarının düşmesinin engelleneceği ve  onlara çok büyük katkı sağlayacaklarına inandığımız  Lisanlı depoların Develi ilçemiz de açılıyor olmasından dolayı sayın başkanımıza  ve ekibine şükranlarımızı sunuyorum dedi.

Develi Lisanslı depolarının temel atma törenine; Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri  İlhan Argun, Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyelerden  Hurşit Dede, Niğmetullah Sevim,Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü  Levent Benli, Develi Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve  çiftçiler katıldı.

Develi Lisanslı depolarının temel atma töreni dualar ve tekbirler eşliğinde kesilen kurban sonrasında tüm misafirlere Kayseri Şeker  ekipleri tarafından yemek ikramı yapıldı. Ayrıca Temel atma törenine katılanlara Gaziköy muhtarı Sami Bülbül tarafından Gaziköye ait kabak pekmezi ikram edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14 kiloluk levrek, hamsi ağına takıldıÖnceki Haber

14 kiloluk levrek, hamsi ağına takıldı

Tarım vaatlerinin gerçekleşmesini bekliyoruzSonraki Haber

Tarım vaatlerinin gerçekleşmesini bekliy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar